MENY
Eskilstuna kommun

Det här ämnena läser du

Gymnasiegemensamma ämnen:

På ett yrkesförberedande program läser du 600 poäng gymnasiegemensamma ämnen.

De ämnen som alla läser är Engelska, Historia, Idrott och hälsa, Matematik, Naturkunskap, Religionskunskap, Samhällskunskap och Svenska/Svenska som andraspråk.

Programgemensamma ämnen:

Handels- och administrationsprogrammet på Rekarnegymnasiet finns en inriktning som leder mot många och ganska olika yrken, till exempel handlare, marknadsförare, butikssäljare och företagssäljare.

Ämnen som läses som programgemensamma

är Entreprenörskap, Servicekunskap, Branschkunskap inom handel och administration och Information och kommunikation.

Programfördjupningar:

Vilka fördjupningskurser du läser beror på vilken yrkesutgång du väljer. Vilka kurser du läser för respektive yrkesutgång, se ovanstående länk eller se programöversikt i menyn till höger .

Gymnasiearbete:

På alla yrkesprogram och högskoleförberedande program inom gymnasiet ska eleverna genomföra ett gymnasiearbete. För att få en gymnasieexamen så måste eleven göra ett godkänt gymnasiearbete.

Det är med gymnasiearbetet eleven knyter ihop sina studier på programmet och visar att han eller hon är förberedd för yrkesliv eller högskolestudier.


Poängutrymmet för handels- och administrationsprogrammet fördelar sig så här: 

Utbildningen ska utveckla kunskaper

om handel och administration, där service och kommunikation är centralt. Den ska också utveckla dina färdigheter i att utföra arbetsuppgifter inom yrkesområden som försäljning, inköp och varuflöden, service, ekonomiuppföljning och företagande.

Handel omfattar

försäljning och logistik, marknadsföring och produktkunskap, branschkunskap, kundservice och affärsutveckling i olika former.

Administration omfattar

administrativt arbete och organisation i företag och offentlig förvaltning, kommunikation, kundservice samt konferens- och receptionsarbete.

Inom både handel och administration

finns möjligheter att starta och driva företag och därför ska utbildningen utveckla elevernas kunskaper om entreprenörskap och eget företagande.

För mer information se denna länk till Skolverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44