MENY
Eskilstuna kommun

Efter studenten


Fordons-och transportprogrammet

på Rekarnegymnasiet är känt för att ha ett gott rykte. Våra egna undersökningar visar att mellan 85 och 90 procent av våra elever har jobb efter utbildningen och att våra elever är eftertraktade.

Fordonsbranschen står inför ett generationsskifte och framtidsutsikterna är mycket goda. Du får chansen att jobba i ett yrke som ständigt utvecklas och det finns också möjligheter att studera vidare för att specialisera dig ytterligare.

Arbetsmarknad

Det finns ständigt ett behov av att anställa tekniker och mekaniker inom fordonsområdet men också behov av olika slags fordonsförare. Mycket på grund av att omsättningen av jobb är högre än inom andra områden på arbetsmarknaden.

Arbetsmarknaden ser bra ut

inom dessa yrken även på några års sikt. Inom flera av dessa yrken måste arbetsgivarna ersätta många som går i pension. Arbetsmarknaden kan variera mellan åren beroende på i vilken utsträckning som företag och privatkunder efterfrågar dessa tjänster.

Statistiska Centralbyråns återkommande undersökningar visar att de elever som har gått på fordonsprogrammet i störst utsträckning har jobb tre år efter de gått ut gymnasiet.

Statistik SCBlänk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44