MENY
Eskilstuna kommun

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet är ett ganska brett yrkesprogram med relativt stora skillnader mellan de olika yrkena. Programfördjupningenlänk till annan webbplats erbjuder en stor flexibilitet eftersom den programgemensamma delen och inriktningarnalänk till annan webbplats inte binder upp så många poäng. Det lämnar ett utrymme för anpassningar mot avsedd yrkesutgång

Du lär dig

Vi ger dig verktygen och tar du vara på din studietid har du skaffat dig en väldigt bra start för framtiden. Det viktigaste är att du har ett sunt intresse för bilar, fordon eller teknik.

Här får du lära dig att använda maskiner, köra olika fordon, felsöka och göra service. En stor del av utbildningen är praktiskt lagd och i våra moderna verkstäder får du möjligheten att utvecklas. Du får öva på att tänka analytiskt, lösa problem och möta kunder.

Arbetssätt

I årskurs ett lägger vi mycket tid på att lära känna varandra och att samarbeta. Du får chansen att fundera på vilken väg du vill gå och du får utveckla ditt fordonsintresse.

inför årskurs två väljer du någon av våra fyra inriktningar som innebär att du specialiserar dig mot antingen chaufför, mekaniker eller bilskadereparatör/lackerare.

Lärande i praktiken - APL - Arbetsplatsförlagt lärande

När du börjar i årskurs två så är det nu din praktik börjar och du får känna på hur yrkeslivet funkar. Du blir mer självständig och får ta större ansvar.

Vi jobbar mycket

för att våra elever ska trivas och det märker vi att de gör. Våra elever har roligt, får ta ansvar och växer som människor.

Elva klasser

går på Fordons- och transportprogrammet fördelade på tre årskurser, så det är ett stort program med många elever. Det är i genomsnitt 15 elever i varje klass och det är en bra mix av killar och tjejer i klasserna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44

Martell Eriksson
Biträdande rektor