MENY
Eskilstuna kommun

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är en bred utbildning som är högskoleförberedande. Fokus ligger på samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik. 

På ekonomiprogrammet lär du dig

företagsekonomi, juridik och entreprenörskap. Du lär dig grunderna i att starta och driva företag, om redovisning, kalkylering och finansiering.

Du får också driva ett eget företag inom ramarna för UF, Ung Företagsamhet. Du får lära dig tekniker för muntliga och skriftliga redovisningar. Läser psykologi och inom juridikinriktningen även sociologi. Utbildningen ger dig en bred behörighet för att studera vidare.

Arbetssätt

Här är tempot högt och för att trivas ska du vara beredd på att satsa på dina studier. Det första året får du en bra grund för programmets olika delar och kan bilda dig en uppfattning om vilken inriktning du vill fördjupa dig inom.

Här är Rekarneandan

tydlig och inom programmet har vi nära till varandra, mellan lärare och elever. Du har stor frihet, men också stort eget ansvar för dina studier.

Vi jobbar både i grupp och enskilt och använder oss av modern teknisk utrustning vid redovisningar och presentationer.

Tre inriktningar

Ekonomiprogrammet har tre olika inriktningar. Under första året får alla lära sig grunderna i ekonomi och juridik då vi läser de ämnena gemensamt för att sen välja inriktning inför årskurs 2.

Väljer du ekonomiprogrammet kommer du att utvecklas och bli en målinriktad och företagsam person med initiativförmåga och egen stark drivkraft.

Tre klasser

i varje årskurs är det som går Ekonomiprogrammet. Alla läser samma kurser i årskurs 1 innan det är dags att välja någon av de tre inriktningarna.

Varför välja Ekonomiprogrammet?

Du...
... är kunskapsinriktad, företagsam och nyfiken
... vill vara förberedd för högskolestudier eller arbetsmarknaden
... får verklighetsförankring genom fadderföretag eller UF-företag
... får genom vår retorikkurs utveckla din förmåga att presentera
    och förmedla budskap.
... lyfts med i den positiva kulturen hos oss

Vi har bra studiemiljö

I våra lokaler kan du alltid hitta en studievrå som passar dig. Alla elever tilldelas en bärbar dator i årskurs 1 som används exempelvis till skrivande, presentationer, kalkylering och bokföring.

Efter skolan

är du väl förberedd att läsa vidare på högskolan inom det ekonomiska eller samhällsvetenskapliga området. Du kan också jobba med ekonomi på ett företag eller bli egen företagare.

Nedan visas en informationsfilm om programmet:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44