MENY
Eskilstuna kommun

De här ämnena läser du


Gymnasiegemensamma ämnen:

På ett yrkesförberedande program läser du 600 poäng gymnasiegemensamma ämnen.

De ämnen som alla läser är Engelska, Historia, Idrott och hälsa, Matematik, Naturkunskap, Religionskunskap, Samhällskunskap och Svenska/Svenska som andraspråk. För mer information se Poängplaner för olika inriktningar här

Programgemensamma ämnen:

Bygg- och anläggningsprogrammet på Rekarnegymnasiet finns fyra inriktningar som leder mot många och ganska olika yrken, till exempel snickare, murare, betongarbetare och målare.

Branscherna inom

bygg och anläggning vill att eleverna har en gemensam grund innan de specialiserar sig och väljer yrke, därför läser alla elever ämnet - Bygg och Anläggning (400p), som är programmets gemensamma karaktärsämne.

Programfördjupningar:

Vilka fördjupningskurser du läser beror på vilken inriktning du väljer. När du valt inriktning kan du även ha olika yrkesutgångar att välja på. Vilka kurser du läser för respektive inriktning/yrkesutgång, se poängplan för respektive inriktning

Gymnasiearbete:

På alla yrkesprogram och högskoleförberedande program inom gymnasiet ska eleverna genomföra ett gymnasiearbete. För att få en gymnasieexamen så måste eleven göra ett godkänt gymnasiearbete. 

Det är med gymnasiearbetet eleven knyter ihop sina studier på programmet och visar att han eller hon är förberedd för yrkesliv eller högskolestudier.


Poängutrymmet för bygg- och anläggningsprogrammet fördelar sig så här: 


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44