MENY
Eskilstuna kommun

Bygg- och anläggningsprogrammet

Programmet är ett yrkesprogram där eleverna efter examen ska ha kunskaper för att arbeta inom något av bygg- och anläggningsbranschens yrken, till exempel som snickare, plåtslagare, byggnadsmålare, plattsättare, murare eller takläggare.

Du lär dig

grunderna i något av alla de yrken som finns inom byggbranschen. I utbildningen möter du såväl moderna maskiner och arbetsmetoder som ett gediget traditionellt hantverk.

Du får lära dig om olika material, verktyg och tekniker  och förbereds för att jobba med ombyggnad, nybyggnad eller reparationer. En del av våra yrkesutgångar innebär att du är lärling på en arbetsplats tre dagar i veckan i årskurs två och tre.

Kom ihåg att byggyrket innebär tidiga morgnar och ett jobb i ur och skur, både under utbildningen och i arbetslivet.

I yrkesteorin

kommer du att läsa ritningar samt lära dig egenskaper hos olika material. Alla ämnen är viktiga!
Om du inte har godkänt betyg från alla kurser som ingår i programmet (även gymnasiegemensamma ämnen), blir det problem att få arbete med lärlingsavtal efter utbildningen.

Lärande i Praktiken - APL - Arbetsplatsförlagt lärande

Minst 15 veckor av utbildningstiden är arbetsplatsförlagt lärande, APL. Du får vanligtvis göra APL under flera olika perioder. Du får komma ut på nybyggen, verkstäder, anläggningsarbeten eller renoveringar och får följa arbetsplatsens arbetstider. Du får praktiskt tillämpa de kunskaper du lärt dig på skolan.

Varje årskurs

har fyra till fem klasser med elever på Bygg- och Anläggningsprogrammet. Alla läser samma kurser i årskurs 1 innan man väljer någon av inriktningarna. Inom inriktningen kan du sedan ha olika yrkesutgångar (programfördjupning).  

Utbildningen är utsedd som en branschrekommenderad skola av BYNlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Byggnadsindustrins Yrkes Nämnd).
Vad detta innebär går bra att läsa på länken nedan:

BYN - branschrekommenderad skola
länk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44

Sofia Rytterström
Biträdande rektor