MENY
Eskilstuna kommun

Rekarne med Eskilstuna idrottsgymnasium

Följ oss på våra sociala medier!

Skriv tabellbeskrivning här

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster                                    


Andra viktiga länkar just nu!    

Skriv tabellbeskrivning här

1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Bredden är vår styrka

Den breda blandningen av program, både yrkes- och högskoleförberedande formar Rekarnegymnasiet till en skola som andas kreativitet, glädje och gemenskap. Vi är stolta över bredden av utbildningar och kurser som vi kan erbjuda och det präglar också stämningen på skolan.

Här finns Eskilstuna idrottsgymnasium

Hos oss har du även möjlighet att kombinera dina studier med ditt idrottande. Du kan välja mellan tre olika alternativ beroende på intresse, ambition och kunskapsnivå; Nationell godkänd idrottsutbildning (NIU), Lokal idrottsprofil (LIU) och Hälsoprofil.

Om du vill läsa det samhällsvetenskapliga programmet med inriktningen beteendevetenskap finns även möjlighet att välja idrottsprofil.

Vi är kända

för den goda stämningen och arbetsmiljön. Våra elever ger skolan toppbetyg i trygghet och trivsel och vi är stolta över att vara certifierade enligt kvalitetssystemet Qualis.

 I våra korridorer och mötesplatser stöter du på alla stilar och här är det ok att vara sig själv. Skolan är också Eskilstunas största skola med drygt 1500 elever. Varje program har sin egen del av skolan med egna studiemiljöer. Vi kallar det den lilla skolan i den stora.

Här lever Rekarneandan

Här är det okej att synas och ses och här hälsar alla på varandra - det är vad vi kallar Rekarneandan. 
Den breda blandningen av program, både yrkes- och högskoleförberedande, formar Rekarnegymnasiet till en skola som andas kreativitet, glädje och gemenskap.

Elevråd

vi är också glada över vårt engagerade elevråd som verkligen för våra elevers talan och som har stort inflytande på vår skola.

Framgången

I mitten av vår skola, dit alla vägar leder, finner du Framgången. Det är en stor och ljus galleria med café och mötesplatser. Intill hittar du skolans bibliotek.

Framgången använder vi också till uppträdanden, mässor, utställningar, gemensamma aktiviteter och en hel del annat.

Vår vision 

"Rekarnegymnasiet är en kreativ mötesplats. Hit kommer elever med glädje för att skaffa sig kunskap och beredskap för ett livslångt lärande". 

Skolan

ligger naturskönt vid Kronskogens naturområde knappt en kilometer utanför Eskilstuna centrum. 

Förälder/elev/anhörig

Här hittar du information om dina kurser/ditt barns kurser (its learninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster), Här går du in för att anmäla frånvaro/närvaro (skola 24länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster), Här hittar du schemalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  och vår Info-TVlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du ser dagens aktuella information.  

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44

Martell Eriksson
Biträdande rektor
Sofia Rytterström
Biträdande rektor