Problem med viss e-post

Vi har för tillfället problem att skicka ut viss e-post till främst hotmail.com, live.com, msn.com och outlook.com. Du kan alltid ringa Eskilstuna direkt på 016-710 10 00 eller använda en alternativ e-postadress. Du kan även kontakta oss via vår Facebooksida.

MENY
Eskilstuna kommun

Att söka till gymnasiet

Ansökan till gymnasiet gör du via vår e-tjänst för gymnasieval.

För att gå ett gymnasieprogram måste du ha behörighet, det vill säga godkända betyg i vissa ämnen. Kraven på betyg skiftar på olika program.

Det finns många program att välja mellan i Eskilstunas kommunala gymnasieskola.
Fem av programmen är teoretiskt inriktade och högskoleförberedande. De leder huvudsakligen till fortsatta studier på högskola och universitet.
Elva av programmen är yrkesprogram med 15 veckors praktik på arbetsplatser (APL) På alla yrkesprogram finns möjlighet att läsa in högskolebehörighet.
Dessutom finns lärlingsutbildningar med hälften av undervisningen ute på arbetsplatser.

Utöver den kommunala gymnasieskolan finns fyra fristående gymnasier i Eskilstuna.

Om du inte har tillräckligt med betyg för att gå ett gymnasieprogram är du välkommen till Introduktionsprogrammet som finns på alla de tre kommunala gymnasieskolorna.

Eskilstuna kommun anpassar utbildningsplatserna efter hur många elever som söker, men ibland finns inte möjlighet att ta emot alla elever. Här ser du hur antagningspoängen såg ut vid senaste intagningen.

För att välja gymnasieprogram är det viktigast att titta på poängplanen. Där står vilka ämnen du läser på programmet och hur många timmar av varje ämne.
Poängplanen ligger först på varje programs presentationssidor.

När du går i gymnasieskolan kan du ha rätt till vissa bidrag  till exempel för inackordering eller resor.

Alla gymnasieskolor är anpassade för elever med funktionsnedsättning. Det finns också ett antal specialskolor för rörelsehindrade.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Gymnasieantagningens kansli
Öppettider

Telefontid 08.00-12.00

Postadress

Gymnasieantagningen för
Eskilstuna och Strängnäs
Stadshuset E1
721 87 Västerås