MENY
Eskilstuna kommun

Det här lär du dig

Samhällsvetenskapsprogrammet på S:t Eskil är programmet med stor bredd, med något som passar alla.

På SA på S:t Eskil får du spela FN-rollspel och EU-rollspel. Där får du göra spännande undersökningar ute i samhället och intressanta studiebesök. Vi lär oss också att ifrågasätta det som står i tidningarna och läroböckerna och att kritiskt analysera. Samhällsvetenskapsprogrammet ligger också i spetsen vad gäller S:t Eskils samarbete och utbyte med vår vänskola i Gambia/Afrika. Hälften av de elever som rest på utbyte till Gambia har varit elever från SA på S:t Eskil. 

Du får också ”vanlig” skola med lektionsundervisning, arbeta i böcker och givande föreläsningar på SA på S:t Eskil. Våra kunniga lärare arbetar mycket för att alla ska ”hänga med”.

Samtidigt integrerar vi delar av undervisningen så att du som elev får en helhetsbild. Exempelvis har vi ett klimattema där du lär dig olika sidor av klimatet på naturkunskapen och geografin, samtidigt som du i samhällskunskapen lär dig att källkritiskt granska olika uppfattningar om den globala uppvärmningen. Vi studerar också t.ex. Västafrikas historia (i samarbete med vår vänskola i Gambia) i samverkan mellan Historia B och Engelska B.
SA på S:t Eskil är det breda programmet som samtidigt ger dig djupa kunskaper och insikter.

Att eleverna känner att de får vara med och ta ansvar är mycket viktigt för oss. Det verkar som om vi lyckas med detta, eftersom den senaste elevenkäten ger SA på S:t Eskil 4,46 poäng av 5,0 möjliga vad gäller elevens ansvar.

Poängplan Samhällsvetenskapsprogrammet.pdf

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

S:t Eskils gymnasium
Öppettider

Expedition A-hus kl. 08.00-16.30
Lunchstängt kl. 12.30-13.15

Besöksadress

Smedjegatan 3-5, Eskilstuna

Postadress

S:t Eskils gymnasium
Smedjegatan 3-5
631 86 Eskilstuna

Kontakt

016-710 10 04
Skicka e-post
016-51 13 66