MENY
Eskilstuna kommun

Introduktionsprogram

Programmen vänder sig till dig som inte är behörig att söka nationellt program inom gymnasiet.


Preparandutbildning

Gymnasieskolans Preparandutbildning är till för dig som saknar behörighet att söka till ett nationellt gymnasieprogram och som har förutsättningar att kunna läsa in de betyg som saknas på ett läsår. För att klara av det, behöver du redan vara godkänd i ett antal ämnen där du har fått lägst betyget E.

Vilka ämnen just du ska läsa bestämmer vi tillsammans direkt vid skolstarten.


Individuellt alternativ

Individuella alternativet är först och främst till för dig som inte har godkänt i de flesta av grundskoleämnena eller som helt enkelt saknar studiemotivation. Här får du möjlighet att under ett år läsa upp dina betyg i svenska, engelska och matematik för att sedan gå vidare till Preparandutbildning eller Yrkesintroduktion. Arbetslivsorientering (praktik) kan erbjudas de elever som vill prova på annat än studier.

Du kan även gå på Individuella alternativet i tre år.


Språkintroduktion

Språkintroduktion är till för dig som har ett annat modersmål än svenska och är nyanländ till Sverige. Här läser du mycket svenska men också många andra ämnen för att förberedas för studier på Preparandutbildning, Nationellt program, Yrkesintroduktion eller annan utbildning t ex Komvux.

I slutet av vårterminen gör du ett test. Du placeras i ett steg efter dina kunskaper i svenska. Undervisningen planeras och anpassas efter din nivå och dina behov.

Språkintroduktion finns på tre olika steg.

 

Yrkesintroduktionsprogrammet

är en yrkesinriktad utbildning som leder till vidare studier på ett yrkesprogram eller förbereder dig för yrkeslivet. Programmet vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram.

S:t Eskils gymnasium erbjuder inriktningen Hotell & turism.

Du följer en individuell studieplan där du bland annat läser de ämnen från grundskolan som du saknar betyg i. Du läser också hela eller delar av karaktärsämnen som tillhör Hotell & turism. I utbildningen ingår yrkesinriktad praktik.

Inriktningen Hotell & turism är en utbildning för dig som är utåtriktad och tycker om möten med människor.


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

S:t Eskils gymnasium
Öppettider

Expedition A-hus kl. 08.00-16.30
Lunchstängt kl. 12.30-13.15

Besöksadress

Smedjegatan 3-5, Eskilstuna

Postadress

S:t Eskils gymnasium
Smedjegatan 3-5
631 86 Eskilstuna

Kontakt

016-710 10 04
Skicka e-post
016-51 13 66