MENY
Eskilstuna kommun

Inriktning Bild & form

Är du intresserad av bildskapande, konst, design och arkitektur samtidigt som du vill ha möjlighet att söka vidare till högre studier?
Då är S:t Eskils Arts & Performance med inriktning Bild och Form något för dig! Våra bildlärare är utbildade vid Konstfack och har gedigen erfarenhet av undervisning inom Bild och Form.

Årskurs 1
Här får du lära dig grunderna inom måleri, teckning och skulptur. Vi tecknar serier, målar porträtt, skapar i lera, bygger modeller, gjuter masker, tolkar och analyserar bilder.

Årskurs 2
Detta läsår vidareutvecklar du dina kunskaperna inom Bild & Form. Du jobbar även med arkitektur, design, och har möjlighet att prova digitala tekniker som film och foto i valbara kurser.

Årskurs 3
Detta läsår får du möjlighet att på olika sätt fördjupa dig inom Bild- och Formområdet, exempelvis Grafisk illustration och Konsthistoria. Du arbetar också med scenografi och kläddesign i samband med ett större scenprojekt, nämligen musikalen, där alla inriktningar på Arts & Performance är inblandade.

Under dina tre år på Arts & Performance, inriktning Bild och Form får du möjlighet att ställa ut egna verk och besöka utställningar.

Arts & Performance är inte bara dans, musik och bild.
Utbildningen är högskoleförberedande och de praktiska ämnena varvas med teoretiska kurser som ger dig en mycket bra grund för fortsatta studier.

 

Examensmål Estetiska programmetlänk till annan webbplats

Poängplan Estetiska programmet Bild och Formgivning

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

S:t Eskils gymnasium
Öppettider

Expedition A-hus kl. 08.00-16.30
Lunchstängt kl. 12.30-13.15

Besöksadress

Smedjegatan 3-5, Eskilstuna

Postadress

S:t Eskils gymnasium
Smedjegatan 3-5
631 86 Eskilstuna

Kontakt

016-710 10 04
Skicka e-post
016-51 13 66