MENY
Eskilstuna kommun

Hur man söker information

Uppslagsverk

Du kan börja informationssökningen med att titta i uppslagsverk, för att sedan eventuellt gå vidare till mera omfattande litteratur om ämnet. Även när du behöver ganska kortfattad information om något kan uppslagsverken vara bra.

Ordböcker

Om du vill veta vad ett ord betyder, kan du slå upp det i en ordbok i språkhyllan. Svenska ordböcker finns på hylla Fc. Engelska ordböcker finns på hylla Fe.

Ämnesordsregister

Här kan du söka på ämnesområden, t ex Andra världskriget, som finns på avdelning K.54. Gå till hyllan med avdelning K (= historia).

Rinmans hemsida

På Rinmans hemsida hittar du mycket information om skolan.  Från hemsidan -> Vi som arbetar här -> Bibliotekarie. Där finns bra databaser och länkar. Obs! NE, Nationalencyklopedin, hittar du på Its learning.

Katalog

Om du känner till en viss boktitel (t ex Sprängaren) eller en viss författare (t ex Liza Marklund), kan du söka på dessa för att få reda på om de finns på Rinmans bibliotek. Du kan också söka på ämnesområden, t ex Regnskogar eller Andra världskriget. En lista visar vilka böcker som finns och författarens namn och vilken hylla.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rinmangymnasiet
Öppettider

Receptionen Hus 1
måndag-torsdag kl. 08.00-15.00
fredag kl. 09.00-15.00

Postadress

Rinmangymnasiet Eskilstuna kommun
631 86 Eskilstuna