MENY
Eskilstuna kommun

Pedagogiskt arbete

Inriktningen pedagogiskt arbete är inriktningen för dig som tänker dig arbete som barnskötare, elevassistent, förskollärare eller lärare i de tidigare åldrarna. Du får lära dig grunderna i pedagogik, psykologi och sociologi för att du ska bli bra på att möta och utveckla andra människor. Många av våra elever går direkt ut i arbetslivet medan andra väljer att läsa vidare till förskollärare, socionom eller beteendevetare. Oavsett vad du väljerger vi dig en bra grund för en fortsättning där du arbetar för att lära och utvecklaandra människor, barn och ungdomar.

Något för dig?

Om du tycker om att jobba med människor, gillar att leda aktiviteter, har fantasi och är kreativ kan inriktningen pedagogiskt arbete vara något för dig.

Exempel på kurser du läser

Inom inriktningen läser du kurser som pedagogiskt arbete, barns lärande och växande, hälsopedagogik, specialpedagogik. Du kan också välja att läsa in högskolebehörighet för att kunna studera vidare till exempelvis förskollärare eller lärare för de tidigare åldrarna.

 Det här kan du jobba med

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som personligassistent, barnskötare eller elevassistent. Du kan också fortsätta att studera till förskole- eller grundskolelärare.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rinmangymnasiet
Öppettider

Receptionen Hus 1
måndag-torsdag kl. 08.00-15.00
fredag kl. 09.00-15.00

Postadress

Rinmangymnasiet Eskilstuna kommun
631 86 Eskilstuna