MENY
Eskilstuna kommun

Fritid och hälsa

Utveckla dig själv och andra Är du aktiv och gillar motion, föreningsliv, friskvård och hälsa? Då är inriktningen fritid och hälsa något för dig. Vi ger dig de rätta verktygen för ett framtida jobb inom föreningslivet eller på idrotts- och motionsanläggningar. Kanske tänker du dig en karriär som personlig tränare? Du utvecklas till att bli en bra ledare och du får lära dig att planera aktiviteter, äta rätt och leva sunt. Du får kunskap i träningslära, kost och motion. Du får också lära dig samspelet mellan människa, samhälle, natur och miljö.

Våra elever tycker att de utvecklas som människor, får ökat självförtroende och ökad självkänsla. Under 15 veckor är du ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) och får chansen att utvecklas och förberedas mot yrkeslivet.

Något för dig?

Om du är intresserad av motion, gillar att vara utomhus och att jobba med människor kan inriktningen fritid och hälsa vara något för dig.

Exempel på kurser du läser

Inom inriktningen läser du kurser som fritids- och idrottskunskap, naturguidning, kost och hälsa, träningslära, hälsopedagogik, fritids- och friskvårdsverksamheter. Du har också möjlighet att läsa in högskolebehörighet under gymnasiet.

Det här kan du jobba med

Du kan efter avslutad utbildning jobba inom fritidsverksamhet,friskvård eller idrott, t.ex. som personligtränare.


För dig som

Du är intresserad av motion, gillar att vara utomhus och att jobba med människor.

Du läser

Fritids-och idrottskunskap, naturguidning, kost/ hälsa, träningslära, hälsopedagogik, fritids-och friskvårdsverksamheter.

Det här kan du jobba med

Olika områden inom fritidsverksamhet, friskvård eller idrott. Du kan jobba som personlig tränare eller på en idrottsplats. Du har möjlighet att skaffa högskolebehörighet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rinmangymnasiet
Öppettider

Receptionen Hus 1
måndag-torsdag kl. 08.00-15.00
fredag kl. 09.00-15.00

Postadress

Rinmangymnasiet Eskilstuna kommun
631 86 Eskilstuna