MENY
Eskilstuna kommun

Barn- och fritidsprogrammet BF

Logga

 

barn- och fritidsprogrammet

Här hittar du våra programplaner Klicka här

Barn- och fritidsprogrammet är ett program för den som vill jobba som till exempel barnskötare, personlig assisistent, elevassistent, idrottsplatspersonal eller personlig tränare.

Vi finns på Rinmangymnasiet och har ungefär 120 elever. Första året läser du programgemensamma kurser. Inför årskurs två väljer du en av våra två inriktningar:

  • Fritid och hälsa
  • Pedagogiskt arbete

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som gillar att jobba med människor och trivs med att leda och utveckla andra. På programmet utvecklas du till att bli en bra förebild. Vi ger dig en omväxlande utbildning där du lär dig metoder för att utveckla din kreativitet och fantasi. På barn- och fritidsprogrammet lägger vi stor fokus på det pedagogiska arbetssättet. Här får du till exempel lära dig pedagogik och ledarskap.

Vi arbetar med att göra de teoretiska studierna levande och vi varvar enskilt arbete med grupparbeten, studiebesök och inbjudna föreläsare. Under utbildningen har du totalt 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande), då du får möjlighet att använda och fördjupa dina kunskaper. Det ger en bra grund att stå på inför din kommande yrkeskarriär. Några av våra elever väljer att göra APL utomlands genom det samarbete vi har med utbildare i Tyskland och Skottland.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rinmangymnasiet
Öppettider

Receptionen Hus 1
måndag-torsdag kl. 08.00-15.00
fredag kl. 09.00-15.00

Postadress

Rinmangymnasiet Eskilstuna kommun
631 86 Eskilstuna

Biljana Sekaric
Biträdande rektor med programansvar för BF, IMYRKBF och IMSPR
Helena Medin
Studie- & yrkesvägledare. Ansvar för: BF, RL, TE