MENY
Eskilstuna kommun

Skolrestaurangen


Elevmatsalen finns i hus 3, plan 3.

Lunch serveras kl. 11.00-13.00

Mat i gymnasiet

Eskilstuna kommun erbjuder gratis skollunch till sina gymnasieelever. Enligt skollagen är kommunen skyldig att tillhandahålla skollunch till alla grundskoleelever. Lagen omfattar dock inte gymnasieskolan, som är frivillig.

Skolan har enastående möjligheter att på ett positivt och naturligt sätt främja bra levnadsvanor och hälsa. Utgångspunkten i arbetet för en bra folkhälsa är att stärka det som bidrar till god hälsa men också att minska sådant som bidrar till ohälsa.

Skollunchen är en viktig del av dagen. Den ger dig avkoppling och energi så att du klarar resten av dagen. När du äter lunch får du ca 30% av den näring och energi som du behöver varje dag. Du måste därför också äta frukost, mellanmål och kvällsmat för att få hela ditt dagliga behov av näring och energi uppfyllt.

Luncherbjudande i gymnasieskolan:

Matsedeln är baserad på kommunens basmatsedel och riktlinjer. Vi serverar ekologisk lättmjölk.

Husmanskost: Normalkost för de flesta elever. Ett veganskt alternativ serveras varje dag.
 
Specialkost: Kan erhållas av medicinska och religiösa skäl.

Matlådor: För elever som har APU och inte har möjlighet att äta lunch på närmaste skola erbjuder köket matlådor för avhämtning. Av praktiska skäl är matlådorna frysta och om så önskas kan flera lådor hämtas samtidigt. Meddela köket minst en vecka i förväg när matlådorna önskas.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.