MENY
Eskilstuna kommun

Elever berättar

Namn:     Anna Nystedt
Pluggar: Tog studenten 2015 från Samhällsvetenskapsprogrammet,
                inriktning
beteendevetenskap, SABET

 

Jag valde SABET för att jag inte visste säkert vad jag ville bli, och detta verkade vara en bred linje som kunde ge många möjligheter. Jag är så glad för att jag valde just SABET, jag lärde mig jättemycket på de tre åren där och lärarna jag hade var fantastiska allihop.  

Är man dessutom intresserad av beteendevetarämnen är SABET helt rätt, beteendevetarämnena var helt klart mina favoritämnen. Det är sådant som är intressant då man stöter på det varje dag; det man lärt sig på lektionerna kan man direkt ta med sig ut från klassrummet liksom. Jag och mina vänner brukar nu efter att ha gått SABET, komma på oss själva med att sitta och analysera människor vi träffat, det är en SABET-skada.. 

Det jag lärde mig var inte heller bara sådant man lär sig på lektionerna, sådant man "pluggar sig till", utan jag utvecklades också som person. Man får ta eget ansvar och planera sin tid, sätta upp sina egna mål med sina studier osv. Det har gett mig som person supermycket, man mognar helt enkelt.

Jag tycker dock att man måste vara medveten om att det är mycket plugg, så att man är beredd på det och villig att lägga ner tid på studier. Jag personligen är verkligen nöjd nu över att jag gjorde det, då den här breda linjen och min vilja att satsa på skolan, gett mig behörighet till att söka vidare till i princip alla högskoleprogram.

Namn:    Julia Pettersson

Pluggar: Tog studenten 2015 från Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning
                beteendevetenskap, SABET

Under tiden jag gick på SABET lärde jag mig massor, mer än jag någonsin kunde tänka mig att jag skulle göra. Lärarna var väldigt bra och studiemiljön likaså.

Kurserna var väldigt intressanta och gav mig bra kunskaper inför framtiden, mycket av det jag lärde mig använder jag mig av i vardagen. Eftersom vi läste så många olika kurser fick jag breda kunskaper och det var också väldigt utvecklande. Även fast det kunde vara tufft ibland var det verkligen värt det i slutändan.

Jag växte som person under de tre åren jag gick på SABET och det var tack vare de utmaningar jag ställdes inför. Min studieteknik förbättrades och jag var tvungen att lära mig planera. Sammanfattningsvis kan jag säga att det var tre väldigt roliga och givande år. Jag är otroligt nöjd med att ha valt SABET. Pluggar:   

Idrottsprogrammet (samhällsvetenskapsprogrammet med idrottsprofil)

 


 


Namn:   Marcus Blomqvist

 


Varför valde du den här utbildningen?

Mitt val var ganska självklart eftersom jag får utöva idrott under skoltid på en högre nivå. Själv har jag fotboll som intresse, dessutom är jag intresserad av ämnena som samhällsområdet bjuder på. Psykologi tycker jag är ett av de mest intressanta ämnena. Jag har blivit mer av en folkkännare efter psykologikursen. 

 

Vad ska du göra efter gymnasiet?

I framtiden vill jag jobba med försvarsmakten i några år. Efteråt vill jag gärna plugga vidare, men inom vilket område vet jag inte just nu.


Har du några tips för att klara av studierna?

Mitt tips är att planera. Jag tycker att det är viktigt att kunna kombierna sina fritidsintressen och skolan.


Varför ska man välja det här programmet?

Om du vill satsa på skola och på idrott ska du välja det här programmet. Jag tycker att programmet har en bra kombination mellan skolarbete och idrott.


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44