MENY
Eskilstuna kommun

Elitfotbollsgymnasium NIU

 

Elitfotbollsgymnasium

 I Eskilstuna endast ett alternativ för dig som vill kombinera en elitfotbollsatsning med studier. Platsen är Rekarnegymnasiet (Elitfotbollsgymnasiet NIU).

Målsättning

Vi på Elitfotbollsgymnasiet, vill ge våra elever de bästa möjligheterna till idrottslig utveckling i kombination med studier. Vi riktar oss främst till spelare som vill förbereda sig för spel på högsta nationell och internationella nivå. Samtidigt anpassas träningen så att eleven på bästa sätt ska kunna tillgodogöra sig vald gymnasieutbildning.

Kopplingen till nationella program

Efter gymnasiereformen 2011 finns det i praktiken bara nationella program. Eleverna söker Elitfotbollgymnasiet och väljer samtidigt bland de nationella program som skolan erbjuder, i kombination med fotbollen.

Ansökan

Utifrån inkomna ansökningar kommer ett urval av spelare att eventuellt kallas till intervjuer och i vissa fall fysiska/fotbollsmässiga tester. Tester är viktiga för urvalet. Men inställning och ambition är också väsentliga faktorer.

I vissa fall kan det också vara intressant att prata med spelarnas ledare/klubb. Alla som söker kommer att få svar på sin ansökan, dock ej med motivering. 

Spelare som eventuellt kallas till uttagningstester och intervjuer meddelas personligen. Cirka två veckor senare meddelas vilka spelare som Fotbollsförbundet och Eskilstuna Kommun rekommenderar till Elitfotbollsutbildningen på Rekarnegymnasiet.

OBS!Du måste även göra din vanliga ansökan till gymnasiet även om du söker till NIU!

En förutsättning för att börja på Elitfotbollsgymnasiet är att man är behörig till nationellt program på gymnasieskolan och att man kommer in på ett program på Rekarnegymnasiet.

Vem söker Elitfotbollsgymnasiet?

Elitfotbollsgymnasiet på Rekarnegymnasiet erbjuder en komplett helhetslösning för dig som vill elitsatsa på fotbollen och samtidigt bedriva högskoleförberedande gymnasiestudier.     

- Utbildningen riktar sig till dig som ser fotbollen som ditt framtida yrke.

- Utbildningen riktar sig till dig som vill elitsatsa på fotboll samtidigt som du har möjlighet att skaffa dig en bred gymnasiekompetens.

Träningar i skolan

  • All träning sker mellan 08.00-09.30 eller 10.00-11.30
  • Vi erbjuder eleverna tre fotbollspass á 90 min i veckan under ledning av två heltidsanställda instruktörer  
  • Träningen sker på Tunavallen eller i Tunahallen.
  • I händelse av skada finns det tillgång till skolsjukvård och rehabiliteringslokaler i anslutningen till skolan (2 gym) och till Tunavallen.
  • Eleven läser utöver fotbollen även, Tränings och tävlingslära 1 & 2
  • Eleven har möjlighet att läsa de två första stegen i SvFFs tränar utbildning: Avspark & Ledarskap 1
  • Instruktörerna är båda UEFA Advanced utbildade och har erfarenhet från elitfotboll i Sverige och Norge.

Våra instruktörer

Daniel Wiklund är fotbollsinstruktör med erfarenhet som tränare från allsvenska lag till juniorlag. Han har både SvFF PRO-licens och UEFA PRO license.

Rikard Jonasson är både fotbolls-/ målvaktstränare med erfarenhet som spelare och tränare både från Norge och Sverige. Han är Advanced-utbildad tränare.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44