MENY
Eskilstuna kommun

Nationell IdrottsUtbildning (NIU)

NIU Handboll_Rekarnegymnasiet

 

Elitsatsning på fotboll eller handboll?

På NIU kombinerar du en seriös satsning på handboll eller fotboll med en högskoleförberedande utbildning eller yrkesutbildning. Samtidigt bedriver du en målinriktad träning på skoltid. Du får kunskaper om kost och näringslära och lär dig hur kroppen reagerar och fungerar. 

Du läser

specialidrott (fotboll eller handboll), ledarskap, talangutveckling, träningsplanering, anatomi, mental träning, idrottsskador, kost och träningslära. I övrigt läser du de kurser som ingår i det program du sök, se poängplaner under programmens sidor nedan.

Våra tränare/instruktörer

ger dig förutsättningar för att du ska utvecklas som spelare på högsta nivå. Du har tillgång till träningslokaler och gym. Vi är en certifierad NIU-utbildning vilket betyder att vi uppfyller ett antal idrottsliga krav. Utbildningen är tuff med dagliga träningspass på skoltid. 

Handboll

Johan Moberger, Pierre Åslund och Jan Ekman är SHF-utbildade och har erfarenhet av elithandboll. Läs mer om NIU handboll här

Fotboll

Daniel Wiklund är fotbollsinstruktör med erfarenhet som tränare från allsvenska lag till juniorlag. Han har både SvFF PRO-licens och UEFA PRO-license.

Rikard Jonasson är både fotbolls-/ målvaktstränare med erfarenhet som spelare och tränare både från Norge och Sverige. Han är Advanced-utbildad tränare. Läs mer om NIU fotboll här

Bordtennis (HT-2019)

Från och med läsåret (2019/2020) tillkommer bordtennis som ytterligare en inriktning inom NIU-familjen. Starten för programmet är framflyttad ett år.

Mer information om programmet kommer därför längre fram och inför att det blir möjligt att söka. Frågor via e-post kan ställas till rektor Jens Axdorph.

De program du kan kombinera din NIU-utbildning med är:

Hur söker man NIU?

För att söka behöver du vara behörig för det nationella program du tänker läsa i kombination med NIU. Du måste också bli antagen till det nationella program du sökt, för att kunna börja din utbildning med NIU.  

Efter ansökan till NIU kommer du att kallas till intervju och fysiska tester. Uttagningen görs sedan av våra tränare tillsammans med svenska fotbolls- eller handbollsförbundet.

Ansökan till HT 2018

Ansökan till NIU gör du senast den 1 december 2017 , gäller både för handboll och fotboll. Därefter blir du intervjuad om dina mål och ambitioner och du får göra fysiska tester. Uttagningen görs sedan av våra tränare i samråd med svenska fotbolls- eller handbollförbundet. 

Du har blankett för ansöka till NIU Fotboll under Dokument-menyn till höger eller klicka på länk nedan:
Ansökan NIU fotboll för läsåret 2018/2019.  

Ansökan NIU handboll för läsåret 2018/2019.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du som ansökt till NIU

Du måste också göra en särskild ansökan för ditt nationella program i februari 2018. 

Nedan visas en informationsfilm om programmet

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44

Jens Axdorph
Rektor med ansvar för El- och Energi, Introduktionsprogrammet Individuellt alternativ samt Samhällsvetenskaps-programmet