MENY
Eskilstuna kommun

El- och energiprogrammet


Praktiskt arbete_klassrumsmiljö
Kopplingsenhet

Vi utbildar framtidens elektriker

Elteknik är inriktningen för dig som vill bli elektriker. Du får lära dig att dra ledningar för elektricitet, reparera fel och installera nät för data, telefoni, larm och annan kommunikation.

Elektriker är ett fritt yrke

som passar både tjejer och killar och det finns inga krav på att du behöver vara tekniskt kunnig när du börjar programmet. Här får du lära dig att ta ansvar och lösa problem.

Arbetssätt

Här blandar vi teori med en stor portion praktik. Utbildningen är knuten till branschens krav, vilket är en kvalitetsstämpel vi är mycket stolta över. Det ställer även höga krav på dig som elev då du måste ha godkänt i alla ämnen. Du har goda möjligheter till jobb efter utbildningen.

En klass i varje årskurs

är det som går på el- och energiprogrammet på Rekarnegymnasiet. Det innebär att gemenskapen på programmet är stor och skapar stor trygghet och vi gör många saker tillsammans. Vi har både tjejer och killar i varje årskurs som går på programmet.

Vem passar för programmet?

Du som är beredd på att ta ansvar och att du gillar att lösa problem. Det är bra om du är intresserad av teknik, men du behöver inte vara tekniskt kunnig. Vi ger dig kunskap och verktyg! 

Vad kan man bli?

Du kan bli installationselektriker, distributionselektriker eller industrielektriker. Det är bra jobb där du får planera din egen tid. Ofta är du inte på samma ställe hela tiden utan arbetsplatsen varierar utifrån vilket projekt du håller på med. Man ska komma ihåg att det är ett ansvarsfullt jobb både för andra och för dig. El kräver att man har huvudet med sig när man jobbar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44

Jens Axdorph
Rektor med ansvar för El- och Energi, Introduktionsprogrammet Individuellt alternativ samt Samhällsvetenskaps-programmet