MENY
Eskilstuna kommun

Rekarnegymnasiet

Bredden är vår styrka

Den breda blandningen av program, både yrkes- och högskoleförberedande formar Rekarnegymnasiet till en skola som andas kreativitet, glädje och gemenskap. Vi är stolta över bredden av utbildningar och kurser som vi kan erbjuda och det präglar också stämningen på skolan.  

Vi är kända

för den goda stämningen och arbetsmiljön. Våra elever ger skolan toppbetyg i trygghet och trivsel och vi är stolta över att vara certifierade enligt kvalitetssystemet Qualis.

 I våra korridorer och mötesplatser stöter du på alla stilar och här är det okej att vara sig själv. Skolan är också Eskilstunas största skola med drygt 1500 elever. Varje program har sin egen del av skolan med egna studiemiljöer. Vi kallar det den lilla skolan i den stora.

Här lever Rekarneandan

Här är det okej att synas och ses och här hälsar alla på varandra - det är vad vi kallar Rekarneandan. 
Den breda blandningen av program, både yrkes- och högskoleförberedande, formar Rekarnegymnasiet till en skola som andas kreativitet, glädje och gemenskap.

Vi är

också glada över vårt engagerade elevråd som verkligen för våra elevers talan och som har stort inflytande på vår skola.

Framgången

I mitten av vår skola, dit alla vägar leder, finner du Framgången. Det är en stor och ljus galleria med café och mötesplatser. Intill hittar du skolans bibliotek.

Framgången använder vi också till uppträdanden, mässor, utställningar, gemensamma aktiviteter och en hel del annat.

Vår vision 

"Rekarnegymnasiet är en kreativ mötesplats. Hit kommer elever med glädje för att skaffa sig kunskap och beredskap för ett livslångt lärande". 

Skolan

ligger naturskönt vid Kronskogens naturområde knappt en kilometer utanför Eskilstuna centrum. 

Förälder/elev/anhörig

Nedan kan du komma till inloggning som gäller information i dina kurser/ditt barns kurser (its learning), frånvaro/närvaro (skola 24), schema (webviewer) och vår Info-TV där du ser dagens aktuella information.  

 

Rekarnegymnasiet

Vi utbildar inom: bygg- och anläggning, ekonomi, el och energi, fordon och transport, handel och administration, idrott och samhällsvetenskap, VVS och fastighet

Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44

Jens Axdorph
Rektor med ansvar för El- och Energiprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet
Helena Carlström
Rektor med ansvar för Ekonomi- och Handelsprogrammet
Daniel Moberg
Biträdande rektor för Introduktionsprogrammen