MENY
Eskilstuna kommun

Välja skola utanför skolvalsperioden (skolbyte)

Att välja skola utanför skolvalsperioden (skolbyte) innebär att ditt barn byter skola inom Eskilstuna kommun eller utanför kommunen men fortfarande är folkbokförd i Eskilstuna.

Om du vill att ditt barn ska byta skola måste du som vårdnadshavare logga in på kommunens e-tjänst för skolvallänk till annan webbplats och göra ett skolbyte. För att kunna använda e-tjänsten behöver du ha en e-legitimation. 

När vi tagit emot din ansökan om skolbyte skickar vi ett svarsbrev till dig som är vårdnadshavare via e-post. Om du inte har registrerat en e-postadress skickar vi ett brev hem till dig.

Du kan följa ditt ärende via e-tjänsten. Din ansökan kommer att behandlas så snart som möjligt av den skola som ni har sökt till. Ett placeringserbjudande kommer till dig via e-post och du har då 10 dagar på dig att svara på platserbjudandet. Om du inte registrerat någon e-postadress skickar vi istället ett brev hem till dig.

Vid eventuella problem, kontakta skolan som ditt barn har sökt till. Om skolan inte har plats kommer du att få information via e-tjänsten om att er ansökan har gått vidare till ert nästahandsval (om du har anmält flera tänkbara alternativ).

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag 10.00-19.00
Tisdag-fredag 10.00-16.30
Lördag 11.00-14.00


Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla