MENY
Eskilstuna kommun

Vklass

Vklass är Eskilstuna kommuns lärplattform och digitala kommunikationskanal mellan skola och vårdnadshavare för kommunens grundskolor. I Vklass kan du bland annat anmäla frånvaro samt se aktiviteter, schema och närvaro. 

Här hittar du Vklass

Alla vårdnadshavare har fått ett brev hemskickat med inloggnings-uppgifter. Det är samma inloggningsuppgifter till både dator och app.

Har du glömt eller tappat bort dina inloggningsuppgifter? Ta kontakt med skolan där ditt barn går så hjälper de dig. 

Information om lärplattformen Vklass

Eskilstuna kommuns grundskolor har en lärplattform som heter Vklass. Vklass är en digital plattform för kommunikation mellan skolans elever, pedagoger, rektorer, administrativ personal och vårdnadshavare. Vklass används också i kommunikation mellan lärare och elev och som verktyg i undervisningen.

Som vårdnadshavare kan du följa ditt barns skolgång och du kan till exempel se närvaro, veckobrev, schema och matsedel. Du kan även se den pedagogiska planeringen, omdömen, individuella utvecklingsplaner och du kan lätt anmäla  sjukfrånvaro och ansöka om ledighet för ditt barn. 

Via en dator når du all information som finns tillgänglig på Vklass, även detaljerad information som till exempel omdömen och elevdokumentation. För enklare daglig information som till exempla schema, matsedel och rapportera frånvaro kan du ladda ner och använda appen Vklass på din mobiltelefon eller surfplatta.

Har du frågor om Vklass är du välkommen att kontakta skolan där du har ditt barn.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 10.00-12.00,
13.00-16.00

Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla