MENY
Eskilstuna kommun

Vklass

Vklass är Eskilstuna kommuns lärplattform och digitala kommunikationskanal mellan skola och vårdnadshavare för kommunens grundskolor. I Vklass kan du bland annat anmäla frånvaro samt se aktiviteter, schema och närvaro. 

Här hittar du Vklass

Alla vårdnadshavare har fått ett brev hemskickat med inloggningsuppgifter. Det är samma inloggningsuppgifter till både dator och app.

Har du glömt eller tappat bort dina inloggningsuppgifter? Ta kontakt med skolan där ditt barn går så hjälper de dig. Information om lärplattformen Vklass

Information om lärplattformen Vklass

Eskilstuna kommuns grundskolor har infört en ny lärplattform som heter Vklass. Vklass är en digital plattform för kommunikation mellan skolans elever, pedagoger, rektorer, administrativ personal och vårdnadshavare. Vklass används också i kommunikation mellan lärare och elev och som verktyg i undervisningen.

Som vårdnadshavare kan du följa ditt barns skolgång och du kan till exempel se närvaro, veckobrev, schema och matsedel. Du kan även se den pedagogiska planeringen, omdömen, individuella utvecklingsplaner och du kan lätt anmäla  sjukfrånvaro och ansöka om ledighet för ditt barn. 

Via en dator når du all information som finns tillgänglig på Vklass, även detaljerad information som till exempel omdömen och elevdokumentation. För enklare daglig information som till exempla schema, matsedel och rapportera frånvaro kan du ladda ner och använda appen Vklass på din mobiltelefon eller surfplatta.

Har du frågor om Vklass är du välkommen att kontakta skolan där du har ditt barn.

Filmer som visar hur Vklass fungerar
Se filmen om Vklass för eleverlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se filmen om Vklass för vårdnadshavarelänk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter.

Öppettider

Besök vardagar 08.00-17.00
- dag innan röd dag 08.00-16.00

Telefonin vardagar 07.30-17.00
- dag innan röd dag 07.30-16.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla