Telefonoperatören Tele2/Comviq har problem med sin telefoni

Det innebär att du som har ett abonnemang hos operatören kan ha svårt att komma fram till oss. Har du problem går det alltid att ringa från en telefon med ett annat abonnemang eller skicka mejl till Eskilstuna direkt på info@eskilstuna.se.

MENY
Eskilstuna kommun

Tegelviken

Tegelviken ligger i Kvicksund, ett villasamhälle vid Mälaren, ca två mil nordväst om Eskilstuna, på gränsen mellan Södermanland och Västmanland.

Tegelviken präglas av grundsynen att placera barnen i centrum i ett helhetsperspektiv, ett starkt föräldraengagemang och en ekologisk profil.

Skolan är byggd 1998 utifrån ett ekologiskt synsätt. Här finns lekplatser i naturlig miljö, det vill säga "naturlek", jordkällare, skolträdgårdsland, växthus, kompostering med mera

Tegelviken är ett bygdens hus med förskola och grundskola från förskoleklass till årskurs nio. Skolan består av tre arbetslag, Sundet, Byn och Viken. Namnet Tegelviken kommer från platsen väster om järnvägen på södra sidan om sundet, där man drev ett av Mälardalens många tegelbruk fram till 1957. Idag är bruket rivet och platsen har blivit en småbåtshamn.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.