MENY
Eskilstuna kommun

Handbollsinriktning

Vi erbjuder dig som elev att inrikta dig mot idrotten handboll. Du får gå i en klass där alla elever valt handboll och ni tränar tillsammas enligt eget schema.

Våra handbollsinstruktörer Daniel Ekman, Markus Sjöbrink och Emina Jonasson

Våra handbollsinstruktörer Daniel Ekman, Markus Sjöbrink och Emina Jonasson

Mål

  • Utveckla dig till en bättre handbollsspelare
  • Förbereda dig inför en fortsatt satsning på idrotten och eventuellt elitidrott
  • Utbilda dig inom kost och skadeförebyggande träning

Träningsupplägg

Kroppskontroll

Du får en allsidig och varierad träning som skiljer sig från den i klubblagen. Vi jobbar mycket med att förbättra din kroppskontroll, balans och fotarbete. En god kroppskontroll ger dig större chans att lyckas som handbollsspelare. Med bra kroppskontroll skapar du förutsättningar att utföra aktioner på planen som blir svårare för försvararen/anfallsspelaren att bemöta. Du har lättare att lära dig nya saker och lättare att hålla dig frisk och skadefri. Kroppskontrollen är lika viktig för alla spelare såväl målvakt som utespelare. En bra kroppskontroll gör det lättare för dig att hantera trängda och svåra situationer.

Bollkontroll

Vi arbetar för att du ska bli "vän" med bollen. Precis som med kroppskontroll är syftet att du ska veta vart du har dina händer och fötter. Att kunna hantera bollen gör att du kan ha en bättre överblick på planen och att det blir lättare att lösa situationen som uppstår. Vet du vart bollen är kan du ha blicken framåt.

Skotteknik/genombrott

Vi jobbar med olika skottekniker och olika typer av genombrott för att du ska får ett så brett register som möjligt. Kan du skjuta flera typer av skott som hoppskott och underarmsskott och klarar flera typer av genombrott så blir det lättare för dig att anpassa dig till olika typer av situationer som uppstår på handbollsplanen.

Minihandboll

Med minihandboll tränar du på din teknik både gällande skott och genombrott. Du tränar upp din spelförståelse genom att spela fram dina kompisar i ett bra läge. Det är väldigt roligt med mycket fart och fläkt. Det blir också ett sätt att bryta mönstret och göra något annorlunda för att variera träningen.

Övriga aktiviteter

  • Skadeförebyggade
  • Ledarskap (Dysmelidagen och Sportlovscupen)
  • Matchanalys
  • Kost- och träningslära

Eleverna i vår handbollsinriktning kommer ifrån klubbar som Göksten, Eskil och Guif och här är det viktigt att motverka ev. antagonism mellan klubbarna. Respekt, hänsyn och att göra sitt bästa och visa gott uppförande är våra honnörsord.

Instruktörer

Daniel Ekman 070-371 48 11

Markus Sjöbrink 073-520 64 42

Emina Jonasson 073-142 15 92

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Stålforsskolan

Kommunal grundskola årskurs 7-9

 

Vid frågor, maila oss eller kontakta våra skoladministratörer