MENY
Eskilstuna kommun

Flerspråkiga länkar

Mattebegrepp på 22 språklänk till annan webbplats 


Ett häfte där många mattebegrepp förklaras med hjälp av bild och texter på svenska och det valda språket.
Dessa häften är en resurs för flerspråkiga barn, ungdomar och föräldrar. Böckerna är utvecklade av modersmålslärare och elever.


Webbmatte på 8 språklänk till annan webbplats  


Ett gratismaterial i matematik för åk 6-9 och matematik A på gymnasiet. Materialet är ett stödmaterial för matematikundervisningen och består av texter, filmer och övningar. Det finns för närvarande på åtta språk (arabiska, engelska, persiska, polska, ryska, somaliska, spanska och svenska) men andra språk är på gång.

Lexin online på 15 språklänk till annan webbplats

Här hittar du lexikon på femton minoritetsspråk och omfattar cirka 30 000 ord, men även bildmaterial och kortare videofilmer.

Bildteman på 32 språklänk till annan webbplats

Bildteman eller ljud- och bildordlista är en flerspråkig interaktiv ordlista som innehåller definitioner av 1800 vardagstermer. Alla termer går att lyssna på så man hör hur de ska uttalas.
Bildteman startar med en startsida som är uppdelat i 31 olika huvudområden, som t. ex. människokroppen, fåglar och blommor. Varje huvudområde är i sin tur indelade i underområden.
Just nu finns Bildteman på 32 olika språk/språkvarianter.Under varje språk finns motsvarande teman på svenska och engelska, som man lätt kan växla mellan de tre språken.
 

Om skolsystemet i Sverigelänk till annan webbplats

Elever och deras föräldrar behöver information om hur skolväsendet fungerar i Sverige. Dessa broschyrer och filmer är framtagna för att ge en grundläggande bild av svenska skolan. Materialet finns bl.a. på följande språk: svenska, arabiska, dari, persiska,  sorani, somaliska, thailändska och tigrinja.

På denna sida finns också informaton om förskolan, gymnasieskola och särskolan: Information till anländalänk till annan webbplats

 

Skolverkets 'Tema Modersmål'länk till annan webbplats

Förutom ovanstående finns här ytterllgare information och användbara länkar.

Inläsningstjänst

Vi har fri tillgång till inlästa läromedel på Stålforsskolan. 
Bl.a. finns SO-bok på arabiska och somaliska.

Frågor om elevernas Ipad

Här finns information, förutom på svenska, även på arabiska, engelska, finska,
somaliska och sorani. Se högermodulen!

25273

25263

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Stålforsskolan

Kommunal grundskola årskurs 7-9