MENY
Eskilstuna kommun

Våra arbetsområden

Skapande:
I skapande kommer vi att använda oss av olika sorters färger och material. Vi vill att barnen ska få känna skaparglädje.

Musik:
Här sjunger vi både traditionella och nya sånger både med och utan rörelse.
Det viktigaste med musiken är att man får alla barn att våga sjunga.

Rörelse:
Rörelsen ska träna och utveckla grovmotoriken dvs. gå, hoppa, springa, åla och krypa. Vi kommer att träna samarbetsövningar och leka olika lekar för att sedan sluta med en stunds avslappning. Vi har tillgång till skolans gymnastiksal var tredje vecka och vi meddelar när ombyte ska medtagas.
Minst en gång i veckan har vi ”Röris” som är ett program från Friskis och Svettis.

Avslappning - massage:
Avslappning har vi för att barnen ska kunna gå ner i varv och bara koncentrera sig på sig själv. Det är viktigt att tillåta sig till att varva ner både kropp och själ en stund. Barnen kommer även att få göra enklare massage för att våga beröra varandra.

Fri lek:
Barnen får leka fritt ute eller inne. Barnen tränar kommunikation, reflektion, kreativitet, samarbete samt ansvarstagande i den fria leken.

Utevistelse - natur:
Vår ambition är att även arbeta ute då inte bara för att lära oss saker om naturen och miljön utan också för att praktisera matematik. Oömma kläder efter väder.

Faddring:
Barnen kommer att ha en fjärdeklass som fadderklass. Vi kommer att ha vissa aktiviteter tillsammans. Barnen kommer att ha samverkan med fadderklassen till och med årskurs 3.

Lunch:
Lunch äter vi i skolans matsal.
 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.