MENY
Eskilstuna kommun

Förskoleklass

Välkommen till våra två förskoleklasser Bläckfisken och Delfinen!

Förskoleklassen Bläckfisken består av 30 barn och där arbetar pedagogerna Pernilla Larsson och Jonna Pietiläinen.

Förskoleklassen Delfinen består av 27 barn och där arbetar pedagogerna Carina Haals och Pia Myrbäck. I klassen arbetar även Patrik Thor som resurs.

Vi arbetar med barnens språkutveckling och språkstimulans genom att använda materialet ”Språklek” som bygger på Bornholmsmodellen. Barnen är vid dessa pass indelade i tre grupper och arbetar med bland annat rim, ramsor, språkljud och lekar samt alfabetet. Barnen har även egna arbetshäften.

I matematiken lägger vi fokus på det matematiska språket och att utveckla förståelse för olika matematiska begrepp. Vi arbetar laborativt så att lärandet blir lekfyllt.

Vi arbetar mycket med hur vi är mot varandra för att främja kamratskap och stärka gruppen. Att känna trygghet och gemenskap är en viktig förutsättning för inlärning, självkänsla och utveckling. Bra kommunikation och samarbete med föräldrar är också något vi värnar om!

Genom lek, sång, musik och skapande (bild, teknik)arbetar vi förberedande inför årskurs 1. En stående punkt är att en dag i veckan året om, gå ut i naturen för att uppleva utemiljön, ta tillvara på tillfället och genom lek och upplevelse även få in viktiga delar av de naturorienterande ämnena.

En gång i veckan har barnen även idrott. Detta för att stimulera den motoriska utvecklingen samt träning inför skolstart.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Lundbyskolan

Kommunal grundskola årskurs F-6

Besöksadress

Hörnedalsgatan 1

Postadress

63222 Eskilstuna