MENY
Eskilstuna kommun

Om oss

Lagersbergsskolan

Vår vision är: Var mot andra som du vill att andra ska vara mot dig!

Skolan har drygt 450 elever från förskoleklass till årskurs 6 med cirka 70 anställda och vi arbetar i team runt eleverna.

I huvudbyggnaden finns årskurs 2 till och med årskurs 6 och i huset bakom idrottshallen finns förskoleklass och årskurs 1.

Expedtion, bibliotek, matsal och idrottshall finns i en tredje byggnad.
I alla tre byggnader finns fritidshem. Fritidshemmet, som är placerat i anslutning till  idrottshallen, fungerar som fritidsgård på kvällstid.

Skolans elever kommer från många olika delar av världen och från olika kulturer och cirka 75 procent av våra elever har ett annat modersmål än svenska.

Skolgården består av en relativt stor yta asfalt blandat med gröna ytor. På gården finns bland annat basketkorgar, hopprutor, en, båt, en stor drake att leka på, gungor och två fotbollsplaner.  

Vi har en idrottshall och en stor fotbollsplan med konstgräs. Här finns ett folk- och skolbibliotek, slöjdsalar och en lokal för hemkunskap. Våra klassrum är utrustade med projektorer.

I skolrestaurangen "Smått och gott" lagas maten med hög andel ekologiska råvaror och det serveras en stor salladsbuffé och en vegetarisk rätt varje dag. Då vi har en hög andel elever som inte äter fläskkött serveras ofta kötträtter av nöt och kyckling. 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Lagersbergsskolan

Kommunal grundskola årskurs F-6