MENY
Eskilstuna kommun

Skolrestaurangen

Restaurang Skogsgläntan

Matsedellänk till annan webbplats
Finns även som app. Sök på "skolrestaurang"

Kökschef är Christopher Wallin

I köket är vi sju st som jobbar, Christopher som är kökschef/kock och kokerskorna Gunvor, Liselotte, Gunilla, Annika, Kerstin och Maria.
Vi lagar mat till allt ifrån barn i förskoleåldern till pensionärer som bor på äldreboendet ”Skogsgläntan”. Vi gör även matlådor som hemvården kör ut till de pensionärer som fortfarande bor hemma. Detta innebär att köket är bemannat och öppet sju dagar/vecka, 365 dagar om året!  Ca 4 ggr/månad lagar vi mat och sopp-lunch till kyrkan. Vi  lagar den mesta maten ifrån grunden, både svensk  husmanskost och nya spännande favoriter.

Vi vill ge våra elever goda matvanor och livsmedel med bra kvalitet. Vi serverar bara ekologisk mjölk och har mer och mer ekologiska produkter.
Vår salladsbuffè som serveras varje dag innehåller ca 8-9 olika sorter. Det är råkost, blandsallader, bönor och ibland dressingar.
När det serveras mjukt bröd är det hembakat som gäller.
Christopher tillsammans med skolans matråd tar upp aktuella frågor som te x att man inte tar till sig mer mat på tallriken än man orkar äta upp. Målet är att hinken med matrester förblir tom när eleverna lämnar matsalen.
De elever som sitter med i matrådet har även haft möjlighet att få praktisera i köket/disken /matsalen några dagar.

Specialkost
Glöm inte att anmäla till köket när ditt barn är sjukt eller ledigt.

Eskilstunas skolmat
Läs om regler för skolmaten i hela kommunen

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Hammargärdets skola

Kommunal grundskola årskurs F-6