MENY
Eskilstuna kommun

Hållsta skola

Hållsta skola är en grundskola med förskoleklass till årskurs 6 som ligger cirka 1 mil söder om Eskilstuna centrum med goda bussförbindelser.

Skolan ligger nära skog och natur. På skolgården finns en stor fotbollsplan, gungor och andra lekredskap. I "skolskogen" har barn och personal gjort i ordning en löpslinga. 

Vi är en personalgrupp med olika kompetenser och bakgrund, alla med målet att låta varje individ utvecklas så långt som möjligt. Personalen på skolan arbetar med elevens utveckling som helhet, där både den sociala utvecklingen och kunskapsutvecklingen är viktig. Vi förespråkar ett nära och gott samarbete mellan hem och skola vilket skapar stor trygghet för våra elever. 

I förskoleklass fokuserar pedagogerna på att arbeta med språklig medvetenhet för att inspirera och förbereda våra 6-åringar till vidare läs- och skrivinlärning i åk 1. Vi har två olika fritidshem samt öppna verksamheten.

Vi är stolta över vårt skolbibliotek dit klasserna bjuds in till boksamtal, boktips och för att låna nya spännande läsupplevelser.

Vi arbetar för en skolmiljö där alla möts med hänsyn, vänlighet och respekt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.