MENY
Eskilstuna kommun

Om oss

En liten skola som Hällberga skola gör alla barn synliga. Här arbetar och leker barnen över åldersgränserna vilket skapar trygghet och gemenskap. Vi är noga med att alla barn vet vad som krävs av dem och att de arbetar mot målen. Så får de kunskap för livet.

Vi arbetar mycket med elevinflytande och på vårterminen planerar och genomför eleverna sina egna utvecklingssamtal. Under flera år har skolan haft undervisning utomhus främst med barnen i de lägre åldrarna. Vi jobbar även med demokratifrågor och Global Friends för att öka förståelsen för barns situation i världen.

I december fylls hela skolan av doft från pepparkaksbak. Vissa år ställer eleverna ut sina fantasifulla verk som de tillverkat på fritidsverksamheten eller under skoltid.

I Hällberga ryms både skola och fritids under samma tak. Därför kan idrottshallen utnyttjas för aktiviteter som lek och idrott på eftermiddagarna. Fritids bjuder också på till exempel skogsturer med matsäck och lek. Under vintertid dominerar pulka, skridskor och skidåkning.  

Hällberga december 2016

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Hällberga skola

Kommunal grundskola årskurs F-6