Problem med viss e-post

Vi har för tillfället problem att skicka ut viss e-post till främst hotmail.com, live.com, msn.com och outlook.com. Du kan alltid ringa Eskilstuna direkt på 016-710 10 00 eller använda en alternativ e-postadress. Du kan även kontakta oss via vår Facebooksida.

MENY
Eskilstuna kommun

Hygien

Så här i starten av Höstterminen brukar det alltid bli flera perioder med virusinfektioner på skolan. T ex förkylningar, magsjuka mm. För att undvika att bli smittad eller att smitta andra finns det några saker att tänka på.
Smittsamma mikroorganismer finns överallt i vår omgivning. Den vanligaste spridningen sker via våra händer. God handhygien är ett enkelt sätt att skydda dig själv och din omgivning.
 
Tvätta händerna ofta
Olika smittämnen fastnar lätt på händer och på olika ytor som dörrhandtag och de kan spridas vidare när du till exempel tar i hand. Tvätta därför ofta händerna med tvål och varmt vatten – alltid före måltid eller mathantering och efter toalettbesök. Handsprit kan vara ett komplement i vissa situationer, som när du inte har möjlighet till handtvätt. 
 
Hosta och nys i armvecket
När du hostar och nyser sprids mängder av droppar som innehåller smittämnen från luftvägarna. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk som du slänger direkt hindrar du att smitta sprids i omgivningen eller förorenar dina händer.
 
Stanna hemma när du är sjuk
Stanna hemma när du är sjuk i någon smittsam sjukdom som lätt kan spridas vidare. På så sätt undviker du att
smitta människor på bussen, arbetsplatsen, teatern eller någon annan plats där du är nära andra.

Så här i starten av Höstterminen brukar det alltid bli flera perioder med virusinfektioner på skolan. T ex förkylningar, magsjuka mm. För att undvika att bli smittad eller att smitta andra finns det några saker att tänka på. Smittsamma mikroorganismer finns överallt i vår omgivning. Den vanligaste spridningen sker via våra händer. God handhygien är ett enkelt sätt att skydda dig själv och din omgivning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Gökstensskolan

Kommunal grundskola årskurs F-9