MENY
Eskilstuna kommun

Skolrestaurang

Matsedel
Finns även som app. Sök på "Skolmaten"

Vi som arbetar i Gillbergas skolrestaurang:

Skriv tabellbeskrivning här

Lina Sjöberg, kökschef 070-086 61 01

lina.sjoberg5@eskilstuna.se

Conny Fors

conny.fors@eskilstuna.se

Karin Berggren

Karin.Berggren@eskilstuna.se


Lina finns på plats i Gillbergas skolrestaurang under några tillfällen varje vecka men deltar inte i den dagliga verksamheten.

Vår vision
I Gillbergas restaurang brinner vi för att laga god, vällagad och näringsrik mat till våra gäster! Vi tror att mat lagad från grunden, råvaror med hög kvalitet och en god relation med eleverna är nyckeln till nöjda gäster. Vi har en hög ambitionsnivå och är till exempel en av få skolor i Eskilstuna kommun som rullar våra egna köttbullar och bakar allt vårt mjuka bröd själva! Vi är övertygade om att ett ökat ätande bidrar till en större möjlighet för eleverna att tillgodose sig utbildningen på bästa sätt!

Den 1/9 2015 presenterade White Guide Juinor vilka restauranger som kommit med i deras bok och Gillbergas restaurang är en av de!

Eskilstuna kommuns mål
Gillberga skola har minst svinn bland övriga skolor i kommunen enligt senaste mätningen. Andel ekologiska inköp för 2014 var 54,8% i köket på Gillberga skola, vilket är mer än kommunens snitt på 46,8%. Eskilstuna kommuns mål för 2015 är 40% ekologiska inköp. Eskilstuna satsar stort på ekologiskt och alla kommunla kök är KRAV certifierade.

Specialkost
Föräldrar till elever med specialkost måste sjukanmäla direkt till köket och även meddela när eleven är tillbaka igen. Gillberga skolans kök: 070 089 37 42

Här är några bilder från produktion och servering.
Det är nybakat bröd på surdeg. Vårt fina salladsbord som erbjuder minst 9 olika sorter. Ett exempel på hur vi presenterar våra maträtter för våra gäster i matsalen. Brödkrutonger med vitlök och olivolja, vi tar reda på allt!

bildcollage på mat från köket i Gillberga

De flesta kök i Eskilstuna kommun har varit KRAV-certifierade sedan 2015. Det betyder att:

  • vi har minst 25 % KRAV-märkta varor i våra verksamheter
  • vi tar ansvar och gör genomtänkta beslut utifrån behov och miljöpåverkan
  • vi väljer MSC-märkt fisk
  • vi ser över våra behov av råvaror samt disk/städprodukter i köken
  • vi har god kunskap om ekologisk produktion och KRAV

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.