MENY
Eskilstuna kommun

Fristadsskolan i januari...

Exempelbild

2017-01-20 Rektor Lisa Edholm har ordet:

Hoppas att ni alla har det bra. Framöver kommer jag att lägga ut information i den här brevformen. Jag vill börja med att tala om att det nu är klart att det är jag som kommer att bli rektor för Fristadsskolan. Jag är jätteglad över detta och ser mycket fram emot uppdraget att bygga en ny modern skola.

Under förra veckan var jag ute och besökte sexorna i Gillberga och Hammargärdet som tillhör mitt upptagningsområde och träffade fantastiska och engagerade elever med massor av frågor. Jag har också varit på Skogsängsskolan i december och har nu fått möjlighet att möta alla elever som tillhör mitt upptagningsområde. Vi har haft jättebra möten där jag berättat om vad jag tänker kring skola och de fick ställa alla de frågor som naturligtvis finns inför valet. Vi har pratat om hur vi ska ha det tillsammans och hur viktigt det är med relationer. Två och två fick de diskutera hur de tycker att vi på bästa sätt ska sätta samman klasser till hösten och på alla tre skolor kom eleverna fram till att vi behöver blanda klasserna men att de ska få önska några klasskamrater som de vill gå tillsammans med. Vi har också diskuterat hur de vill att skolan ska möbleras och de har fått komma med förslag.

Nu har vi fått in ansökningar för lärar- och mentorstjänsterna för skolan och jag har påbörjat rekrytering. Det är glädjande att det är många som sökt och jag ser fram emot att bygga min organisation.

Angående byggnationen går allt enligt plan och vi är glada att kunna meddela att vi är väldigt nöjda med lokalernas utformning och funktion. Inom kort vet vi när husen kommer att stå på plats.

Om ni har frågor eller funderingar angående något så hör av er!

På lördag går det ut en informationsfilm om Fristadsskolan på kommunens Facebooksida, dela gärna!

Med vänlig hälsning

Lisa Edholm
Rektor

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Fristadsskolan

Kommunal grundskola årskurs 7-9

Postadress

Postadress:

Eskilstuna Kommun

Fristadsskolan

631 86 Eskilstuna