MENY
Eskilstuna kommun

Utvecklingsområden

Att ständigt utveckla vår skola är en naturlig del i vårt arbete. Vi strävar efter att ständigt lära oss och bli bättre, samt att löpande ta in nyheter i undervisningen i lagom grad.

Under 2018 lägger vi en stor del av vårt utvecklingsarbete på digitaliseringen som är beslutat av staten. Det hanmdlar om en ökad medvetenhet om på vilket sätt IT kan stärka lärprocessen. Ett nytt moment i våra läroplaner är programmering. Här kan du läsa merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på skolverkets hemsida.

Vi fortsätter ha fokus på läsprocessen. Vi arbetar med "en läsande klass"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och vi deltar i en kommunal lässatsning.

Våra elever i årskurs 3 arbetar med "att skriva sig till läsning". Erica Lövgren, erfaren utbildare inom metoden har skapat en samlingssidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med information om metoden.

 IT-användningen ökar starkt i samhället, så även på skolan. Från och med hösten 2018 har alla elever i åk 4-6 personliga datorer. För övriga elever finns tillgång till lärplattor och datorer på skolan.
Här kan du läsa mer om skolans mål för undervisningen i IT
Här får du tips om läxhjälpslänkar

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Edvardslundsskolan

Kommunal grundskola årskurs F-6