MENY
Eskilstuna kommun

Sommarjobb? och eller extrajobb

Extrajobb!

Jag kan inte hjälpa dig att leta efter arbete men jag kan tipsa dig om var och inom vilka branscher du kan leta. Desto yngre man är desto svårare är det att få arbete så om du har kontakter i ditt sociala nätverk, så är det en bra start på att leta efter jobb. 

Jag kan inte hjälpa dig att finna ett sommarjobb, men jag hjälper dig gärna med tips och hur man kan skriva sin jobbansökan. Detta är en enkelt skriven ansökan, kanske vill du fylla ut den lite, använd dig gärna av cv-guiden.

Exempel

Ditt för-efternamn         2015-01                                                       adress                                           
telefonnummer

Skicka till det annonsen hänvisar till: det står alltid vart du ska skicka din ansökan.

SOMMARJOBB/FERIEARBETE – TRÄDGÅRDSARBETARE

Jag heter Kalle Hårfager och är snart 16 år och går i 9an på Djurgårdsskolan. Jag söker feriejobbet som parkarbetare i Eskilstuna kommun. Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna så jag känner till staden väl. Jag tycker att arbetet skulle passa mig bra, därför att jag har lätt för att lära mig nya saker, är glad och positiv, utåtriktad och tycker om att hjälpa människor. Mina kamrater tycker att jag är vänlig och har lätt för att anpassa mig i nya situationer. Jag tycker om att vistas ute i naturen och röra på mig. Varje sommar bor jag och min familj i vår sommarstuga som ligger i Hårspolaby straxt utanför Eskilstuna.

Mina tidiagre yrkeserfarenheter är att jag hjälper mina grannar att skotta snö, klippa gräs och gå ut med deras hund efter skolan. Jag har också varit hjälpledare inom fotbollsskolan för de minsta barnen.

Jag hoppas jag väckt ert intresse och se fram emot att få träffa er. 

Med vänliga hälsningar

Kalle Hårfager

Om du har arbetat tidigare så lämna ut referens på dem du arbetat hos. Kom ihåg att fråga dem du lämna ut som referens att det är okej.

Exempel: Referenser    Inge Permanentson 016 – 00 00 00  skog och trädgård

Bra länk att ta hjälp av är; www.cv-guiden.selänk till annan webbplats www.ams.selänk till annan webbplats och använd word-mallar. Googla på sommarjobb så får du fram flera aktörer som förmedla jobb. Prata med dina föräldrar om att du vill söka jobb eller att du vill erbjuda egna tjänster. Många ungdomar erbjuder sig att klippa gräs, vara barnvakt, städa, tvätta bilar, gå ut med hundar. Eftersom du inte är myndig är det viktigt att dina föräldrar samtycker till att du erbjuder dig att gå ut med grannens hund eller likande.

Vanliga arbeten som ungdomar på högstadiet kan söka är; jordgubbsplockning eller försäljning av jordgubbar(sitta utanför ica), annan grönsaksplockning, jobba på ett lantbruk, städa, parkarbete, jobba på camping, jobba i glasskiosker, djurparker har en heldel olika arbeten, lager jobb, reklamutdelning mm. Kolla om kommunen annonserar ut några sommarjobb eller leta på kommunens hemsida(dessa arbeten brukar vara riktade till en viss ålder).

TÄNK PÅ: Att du måste själv leta upp arbeten som du kan söka och skriva cv, jag hjälper dig bara med tips på hur du kan gå tillväga.

Här nedan kommer några länkar du kan ha nytta av men glöm inte att använda google.se för det kommer nya sajter hela tiden.


Jag kan tipsa om Utlandsstudier.se https://www.utlandsstudier.se/länk till annan webbplats där studenter får hjälp med utlandsstudier helt gratis oavsett var de vill studera i världen. De kan ställa frågor direkt på sajten, söka i en internationell skoldatabas eller läsa artiklar och guider om utlandsstudier.

 

www.sommarjobb.melänk till annan webbplats

www.sommarjobb.selänk till annan webbplats

www.ams.selänk till annan webbplats

www.eskilstuna.selänk till annan webbplats

www.lo.selänk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.