MENY
Eskilstuna kommun

Antagning

Webbadressen till gymnasieantagningens sida;

 Glöm inte att svara på antagningsbeskedet!

NYHETER/Förändringar i år

Det är varje elevs ansvar att följa anvisningen (vad man ska göra) på antagningsbeskedet som kommer i början på juli. From läsåret 2014/2015 samverka Eskilstuna gymnasieantagning med Västerås gymnasieantagning. Det innebär för eleverna att allt blir webbaserat, du söker via webben, följer din ansökan via webben, du svara på antagningsbeskedet via webben. Information om upprop, tider och plats kommer du också kunna läsa på webbsidan(står inte uppropstid, plats mm på webbsidan kommer du få information via brev).

Det är det viktigt att du spara dina inloggningsuppgifter, Dina inloggningsuppgifter bör ses som en värdehandling.

OBS! Inga brev på posten,allt sker via din webbsida, inloggningsuppgifter delas ut av SYV på skolan.

Samma klass som kompisen
Det är gymnasieskolorna som gör klassindelningarna så ni får ta kontakt med aktuell skola och framföra er önskan.

Webbkonto
Du har ett personligt konto där du gör din gymnasieansökan.
Du kommer få inloggningsuppgifter av din studie och yrkesvägledare i januari. Tänk på att spara uppgifterna, du kommer använda inloggningsuppgifterna flera gånger. Du använder inloggningsuppgifterna till; gymnasieansökan, du tittar på det prel. antagningsbeskedet, du kontrollerar att allt är rätt på din sida, du gör omval och du svarar på antagningsbeskedet via webben.

Tips! spara dina inloggningsuppgifter på mobilen eller i skoldatorn samt be dina föräldrar ta ansvar för dokumentet med inloggningsuppgifter. Under sommaren kan det vara svårt att få hjälp med en kopia på inloggningsuppgifterna pga semestrar.

Om ni har frågor om gymnasievalet under semestern, vänder er till  gymnasieantagningen i Västerås, gäller även inloggningproblem/svara på gymnasiebeskedet (kontaktuppgifter finns på www.vasteras.selänk till annan webbplats)

Webben öppnar för registrering av dina val den 11 januari 2016. Sista ansökningsdagen är den 14 februari 2016. Prel beskedet kommer 8 april (detta är ett prel besked och du är inte antagen, utan får information om hur du ligger till i förhållande till alla andra som sökt samma program).

Det slutgiltiga antagningsbeskedet får du 1 juli. Kom ihåg att svara på beskedet.

Omvalsperiod

22 april till 8 maj är det omvalsperiod, du kan ändra dina val om du känner att du gjort ett fel val eller vill ändra din rangordning på de val du gjort. Det är inte alla kommuner som har omval, därför är det viktigt att ta reda på om du kan göra omval till ditt val, fråga din SYV om du är osäker. Du behöver inte ändra något om du är nöjd med ditt val.
 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.