MENY
Eskilstuna kommun

Skolbibliotek

VÄLKOMMEN TILL SKOLBIBLIOTEKET!


våra öppettider är:

Måndag  9.00-16.00

Tisdag     8.30-14.00

Onsdag   8.30-15.30

Torsdag  8.30-14.00

Fredag    8.30-15.00 

 Telefonnr: 016 -710 18 26

E-post: djurgardsskolans.bibliotek@eskilstuna.se

      
"O mäktiga feer, ge mitt barn i faddergåva inte bara hälsa, skönhet, rikedom och allt det där ni brukar komma stickande med – ge mitt barn läshunger, det ber jag om med brinnande hjärta! Jag vill så gärna att mitt barn ska få i sin hand nyckeln till det förtrollade landet, där man kan hämta den sällsammaste av all glädje." (Astrid Lindgren 1907-2002)
      Bibliotekarien undervisar i bibliotekskunskap, informationssökning och källkritik. Eleverna erbjuds även boksamtal, i klassrummet eller biblioteket, i större eller mindre grupper beroende på önskemål

I Djurgårdsskolans biblioteket kan du:

Läsa och låna böcker, ljudböcker och daisy.
Använda våra uppslagsböcker. Läsa Kamratposten och  8 sidor.  
Få hjälp att hitta både böcker och information. 
Använda datorerna för skolarbete

LÅNEKORT
Alla elever får ett eget lånekort med en personlig pinkod. Det går också att låna på  sitt personnummer, 10 siffror. Eleverna lånar själva sina böcker på vår utlåningsdator.

LÅN
Eleverna kan låna böcker för att ta hem eller för att läsa i och forska i under skoltid. Lånetid är 4 veckor.

Den som lånar ansvarar för att alla lån återlämnas i tid och i oskadat skick. Böcker som är trasiga eller har kommit bort ska ersättas av vårdnadshavare. Priset är 100 kr/bok. För särskilt dyra böcker kan högre ersättning förekomma.

Om boken/böckerna inte återlämnas i tid skickas påminnelser ut; den första till eleven via mentor, den andra hem till vårdnadshavaren. Om boken/böckerna fortfarande inte återlämnats skickas en räkning till vårdnadshavaren. Betalning sker kontant till biblioteket eller expeditionen.

Djurgårdsskolans bibliotek finns nu på Instagram, följ oss där för att få veta vad som händer i bibblan!länk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.