MENY
Eskilstuna kommun

WCP - Javier Stauring på besök

Javier Stauring på besök på Djurgårdsskolan


På måndagförmiddagen fick skolan besök av Javier Stauring, nominerad  till World Children´s Prize 2015 för sin kamp för utsatta barn i Kaliforniens fängelser. Med sig hade han Abraham Trejo, en av de ungdomar som han hjälpt att komma på fötter.

Foto: Joseph Rodriguez/World´s Children´s Prize

Javier mötte årskurs fem och sex vid två tillfällen i skolans aula. Mötet började med vacker sång av M6. Han filmade framträdandet och publiken för att kunna visa barnen och ungdomarna i fängelserna att det finns barn i andra länder som engagerar sig och bryr sig om deras situation.  Javier berättade om hur de Kaliforniska lagarna behandlar barn och ungdomar som vuxna brottslingar. En lagstiftning som tillåter barn att dömas till livstidsstraff.
”-Är man tilläckligt gammal för att begå brott, är man också tillräckligt gammal för att dömas för det”. 

Han berättade om sitt arbete och om några av de ungdomar han mött.  Han berättade bland annat om Elias, en pojke som festat tillsammans med några kompisar och som sedan slocknat i bilen medan hans kompisar rånat och dödat en person. För det dömdes Elias till 15 år för medhjälp till rånmord!

Abraham Trejo berättade om sina vägval i livet, som inte har varit de bästa, och om sin framtidstro.  Sedan fick både Javier och Abraham svara på eleverna frågor.

collage WCP

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.