MENY
Eskilstuna kommun

Besök från Poole

Onsdag den 16/1 2013

I vårt internationella samarbete med kollegor från staden Poole i England var det nu vår tur att ta emot och utbyta erfarenheter med Susie, Peter, John and Grace.

Efter deras besök på Gökstensskolan på förmiddagen anlände de till Djurgårdsskolan efter lunch där de fick träffa kollegor med samma inriktning som de själva. De fick en inblick hur vi på vår skola arbetar med språkundervisningen, vår hemsida och marknadsföring, de naturvetenskapliga ämnena och hur vi arbetar med invandrarklasserna.

”The camera can lie”

Susie höll också en intressant Masterclass om hur man kan manipulera bilder i Photoshop. Allt ifrån enklare förändringar i kontrast och färgnyans för att bättra på en bild som blivit misslyckad vid fototillfället till mer komplexa förändringar där själva bildens innehåll ändras.

Hon visade hur man kan klippa ut olika delar från flera bilder och sätta ihop dem till en helt ny bild. En teknik som kan användas i te.x en gruppbild där någon saknades vid fototillfället och som man sedan i efterhand kan klistra in i gruppen.

Masterclass

”Kloning” är ett verktyg i Photoshop som man kan använda för att ”städa bort” störande delar i en bild eller måla in och flytta andra delar.

Hon visade hur man med olika lager kan man lägga till andra bakgrunder i tex porträtt och hur man med t.ex inklippta hus kan förändra en stadsbild.

En mycket intressant föreläsning som mynnade ut i en diskussion om ”det perfekta porträttet”, fotografer som förskönar sina bilder för att sälja bättre och vad vi med våra bilder förmedlar för ideal om hur unga killar och tjejer ska se ut.
Rätt eller fel? Utveckling eller…….?

Efter en mycket trevlig och givande eftermiddag, där vi fick jämföra våra olika arbetsmetoder och arbetsförhållande, återvände våra gäster till sina värdfamiljer för att vila upp sig och ladda inför en ny dag och en ny skola i Eskilstuna

Onsdag den 16/1 2013. I vårt internationella samarbete med kollegor från staden Poole i England var det nu vår tur att ta emot och utbyta erfarenheter med Susie, Peter, John and Grace. Efter deras besök på Gökstensskolan på förmiddagen anlände de till Djurgårdsskolan efter lunch där de fick träffa kollegor med samma inriktning som de själva.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.