MENY
Eskilstuna kommun

Förskoleklass Staren

Läsåret 2018-2019

Välkommen till Starens förskoleklass!

Vi arbetar med språkstimulans efter Bornholmsmodellen flera gånger i veckan. Musik har vi med en musiklärare som kommer till oss en gång i veckan. Vi sjunger, dansar och provar på olika rytminstrument samt klappramsor för att träna hjärnhalvorna Ramsorna är inspirerade av veckans ljud/bokstav och olika teman. Vid julskolavslutning uppträder vi tillsammans i Fors kyrka.
   Till gymnastiksalen går vi till en gång i veckan och har idrott. Vi leker mycket lekar som främjar samarbete. Vi ser också till att få in mycket av rörelserna springa, gå, balansera, krypa, rulla, åla och hoppa. Eleverna får även prova på många av de olika redskap som finns i idrottshallen.
   För att främja fantasin och skaparlusten så målar och pysslar vi. Då provar vi på  olika material där eleverna får utlopp för kreativitet. På våren arbetar vi med tema Bondgården vi forskar runt djur, natur och miljön. Vi besöker även en bondgård.
Under våren så arbetar vi också med  NTA (Naturkunskap och teknik för alla). Det är ett material som vi arbetar med ända upp till skolår 6. Barnen får större kunskap och ett ökat intresse för naturkunskap och teknik. Under varje termin arbetar vi med olika teman.
   För att skapa en lugn och trygg tillvaro så delar vi ofta in barnen i mindre grupper, både vid lek och arbete. Vid den fria leken så tar vi även tillvara på vårt fina närområde  Djurgården, Vilsta, Isstadion, Odlarskogen och Jätteberget.

Vi hoppas att med detta lekfulla arbetssätt väcka barnens intresse och förväntan inför skolstarten samt att eleverna ska få en bra och trygg grund att stå på.


Klicka nedan för olika ansökningsblanketter!

Blanketter och e-tjänster förskolaöppnas i nytt fönster
Ledighetsansökan

                                                                           * * *
 
 

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Djurgårdsskolan

Arbetslag STAREN

Besöksadress

Skogvaktarvägen 49

Postadress

63349 Eskilstuna

Kontakt

016-710 1681