MENY
Eskilstuna kommun

Lunchmusik i Klosters kyrka 20150224

Tisdag den 24 februari

Mellan 23 februari och 1 mars fylls Eskilstuna av körsång. Det är körfestival i Eskilstuna.Klass M6 från Gamla Stadens Musikklasser bidrog med lunchmusik Klosters kyrka.

rävjakten

På programmet stod ”Rävjakten” en musiksaga skriven av Anders Jormin, Stefan Forssén och Sven Nordkvist. Sagan kommer ifrån Pettson och Findus och handlar om att få stopp på räven som stjäl Pettsons hönor.

Den här musiken har klassen arbetat med denna termin. De kommer också att arbeta vidare med projektet för att så småningom göra ytterligare konserter för både föräldrar och lågstadieklasserna på Djurgårdsskolan. Tanken är att sagan så småningom även ska dramatiseras. Det är härlig, men inte så lätt musik som man har gett sig i kast med och det ska bli intressant att se vad klassen kan göra med musiksagan när man är helt färdig med projektet.  
 

Maria H

Till sin hjälp fanns Maria Helmér på piano och Adam Nätt på kontrabas. Linnea Bruun är musikläraren som arbetar med klassen och som också dirigerade.


Tack för en fin konsert och vi ser fram emot att se och höra den igen längre fram i vår.

Tisdag den 24/2. Mellan 23 februari och 1 mars fylls Eskilstuna av körsång. Det är körfestival i Eskilstuna. Klass M6 från Gamla Stadens Musikklasser bidrog med lunchmusik Klosters kyrka.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Maria Steen
Maria Steen

Musikledare