MENY
Eskilstuna kommun

Luciatider 2015

Tisdag den 15 december 2015

Ambassadörsteamet tillsammans med M9 har haft en intensiv tid över Luciahelgen. Redan i onsdags började de med att ta tåget till Södertälje tur och retur och sjunga luciasånger. Denna dag var det glada och nöjda passagerarna som satt på tåget för det är inte varje dag man får njuta av ett Luciatåg på väg till arbetet.


Lucia på Stadshuset
Fredagen började med ett traditionsenligt Luciatåg på stadshuset. Klicka på denna länklänk till annan webbplatsför att höra eleverna sjunga en vacker version av Stilla natt och se bilder från deras förmiddag på fredagen.

Affärer som fick besök var bl.a Ica Ekängen, 21:an och Cityhuset. Det är härligt att få ha fått följa dessa elevers utveckling från årskurs 4 tills idag. Det är inte lätt att sjunga Acapella i dessa miljöer men de klarade det galant.


Lucia på hotell Bolinder
Fler som fick njuta av skönsången var gästerna i matsalen på Hotell Bolinder. Tjänstgörande poliser i Polishuset fick också lite positiv påfyllning i sin vardag med Lucians budskap om ljus och frid på jorden.

På söndagen var det dags för lucköppning, fackeltåg och mer skönsång på Fristadstorget.

Även på måndagen var det ett späckat program. På morgonen var det dags för att bjuda eleverna på Djurgårdsskolan på en stämningsfull Luciamorgon. Klosters kyrka var fylld till bristningsgränsen med alla eleverna från årskurs fyra till nio. Eleverna i publiken ska också ha en eloge för ett respektfullt uppförande.  SFI ( svenska för invandrare) fick också uppleva en Luciamorgon i Klosters kyrka.

Lucia Klosters kyrka 2015


Luciamorgon i Klosters kyrka.

Denna intensiva luciatid avslutades, efter elevernas eget önskemål, med ett Luciatåg på barnkliniken, Mälarsjukhuset.

Tisdag den 15 september.

Ambassadörsteamet tillsammans med M9 har haft en intensiv tid över Luciahelgen.Redan i onsdags började de med att ta tåget till Södertälje tur och retur och sjunga luciasånger.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Maria Steen
Maria Steen

Musikledare