MENY
Eskilstuna kommun

Jubileumskonsert 20151121

Hösten 1995 bildades de första musikklasserna i Eskilstuna inom dåvarande Gamla Stadens kommundel och med aktivt stöd från kommunledningen.  Starten blev en fyra vid slottsskolan och en sjua vid Djurgårdsskolan. Det firades i helgen med två färgsprakande, fullsatta Jubileumskonserter på Lokomotivet.

Det var ett långvarigt och energikrävande förarbete av eldsjälar, med Jarl-Einar Johansson och Ulf Selander i spetsen, som ville skapa möjligheter för musikaliskt intresserade barn att utveckla sina talanger.

Under åren som gått har eleverna medverkat i många olika projekt och konserter. På våren år 2000 sattes musikalen ”Oliwer” upp på Eskilstuna teater. Andra musikaler som vi medverkat i, i samarbete med Scenkonst Sörmland, är ”Jesus Christ Superstar” (2002) och ”Showboat” (2008). Bägge musikalerna sattes upp på Lokomotivet

I samarbete med Teater Pegasus har två nyskrivna musikaler satts upp på Eskilstuna Teater. Våren 2015 var det våra åttor och nior som spelade ”EXIT”och året innan var det ”House of fame”.

I år var det musikaluppehåll och istället blev det stor Jubileumskonsert på Lokomotivet. Ett digert program med skiftande musikstilar och konstellationer.  Konferenciär var Christine Stålhane som var en av de första eleverna som började i årskurs 4 år 1995.

Konserten inleddes med ”Shake it out”, ett härligt öppningsnummer med både solo och mäktiga trummor. Folkmusik och filmmusik fanns med och även publiken fick vara med och sjunga några välkända körsånger.

Första avdelningen avslutades med jazztoner, först ett bejublat solonummer ”At last” och sedan fick kören visa vad de går för i ”A little Jazz Mass” av B.Chilcott.

 

collage


Efter paus blev det fler musikallåtar från ”Kristina från Duvemåla” där kören inledde med ”Emigrantvisa” följt av två solonummer; ”Guldet blev till sand” och ”Hemma”.

 

sound of music

Ett medley med sånger från musikalen ”Sound of Music” fick också vara med samt en avdelning med Luciasånger, där en färgstark ljussättning på kören skapade en annorlunda och vacker stämning.

thank you


Som ett tack till Jarl-Einar Johansson och Ulf Selander, som dagen till ära fick avnjuta musiken från scenen, fick vi höra ”Thank you for the music” och naturligtvis avslutades konserten med ”Vi är blommor”.

Ett stort tack till alla medverkande för en fantastisk konsert:

  • Alla elever från årskurs 4-9 och körledarna Maria Steen, Carna Fredriksson och Linnea Bruun som jobbat hårt med all denna musik under denna termin.
  • Musikerna Adam Nätt på bas, Anders Andersson på piano och Joacim Zetterberg på gitarr och trummor.
  • Carina Kindahl som gjort koreografin  till ”Circle of life”.

Foto: Åsa Hejneman

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Maria Steen
Maria Steen

Musikledare