MENY
Eskilstuna kommun

I Lucian fotspår 20131213

I Lucias fotspår

Fredag den 13/12


Eskilstuna Lucia och hennes följe fick inte ligga på latsidan den 13 december. Dagen började redan vid 6-tiden på morgonen och slutade drygt 12 timmar och ett stort antal Luciatåg senare.

Som ni kanske har noterat har Luciavalet som förekommit i tidningen i år handlat om årets Lussekatt. Istället har Eskilstuna innerstad, Eskilstuna Handel och Eskilstuna-Kuriren  gjort en förfrågan i Gamla Stadens Musikklasser årskurs 9 om någon skulle vilja vara med i ett ambassadörsteam för Eskilstuna där även Luciauppdraget skulle ingå.
Intresserade elever fick söka till teamet genom en intervju vilket också öppnade upp för att även pojkar skulle kunna delta. Lucia-teamet är i år sammansatt från en grupp elever i klass M9A och M9B. Vem som skulle vara Lucia fick teamet själva bestämma och valet avgjordes med lottens hjälp. Eskilstuna Lucia år 2013 blev Matilda Skogsberg.

I Fullmäktigesalen

Vid halv tio-tiden på förmiddagen mötte jag upp dem på Stadshuset. Då hade de redan hunnit avverka morgonens Luciatåg på tre av stadens hotell. I en fullsatt fullmäktigesal sjöng de ett mycket proffsigt program Acapella i flera stämmor. Eleverna klarade uppgiften galant utan hjälp av musiklärare. Även repetitionerna innan har man i princip skött själv med lite stöttning av musiklärarna på Djurgårdsskolan. Det märktes att eleverna har varit med förr och fått en bra grund att stå på.


rast
Efter Stadshuset fick teamet en välförtjänt fikapaus innan bilarna styrde mot Transcom och nästa uppdrag.Där blev det mer bullar och dricka innan man lyste upp de anställdas kontorslandskap och matsal med samma vackra program.
Ljusen i kronan tänds
luciatåg på transcom


Luciatåg i restaurangen

Men ingen rast och ro… Efter detta framträdande blev det en rask avfärd till Elite hotell där man framförde sitt program på två ställen. Här fick ungdomarna också äta lunch innan det var dags för eftermiddagens program i innerstadens gallerior.

 

I gallerian

 Gallerian var första anhalt och det var ett uppskattat avbrott i julhandeln. Många stannade upp och lyssnade till den vackra sången.

Tomte
i 21an

Sedan var det 21:ans tur. Här fick de lite konkurens av en Fairtraid-tomte som ivrigt propagerade för kravmärkta bananer.


Diskussioner
Till slut var det Cityhuset som fick sitt Luciatåg. Här fanns ingen given plats där man skulle stå så diskussionerna gick höga när man skulle komma överrens om var och hur man skulle stå. Men de löste det också utan att bli osams och Cityhuset fick se sitt Luciatåg stå i trappan mellan rulltrapporna.
i Cityhuset

Det sista uppdraget för dagen var ett fackeltåg längs Kungsgatan. Nu anslöt även deras klasskamrater och musiklärarna Maria Steen och Sofia Clewemar.

Fackeltåget

Fackeltåget startade kl 18.00 vid Rådhusbron och gick längs Kungsgatan mot Drottninggatan. Några stopp på vägen blev det där man sjöng programmet för en publik som hoppat upp på både bänkar och blomrabatter för att kunna se och höra Eskilstuna Lucia tillsammans med
Gamla Stadens Musikklasser åk 9.

Efter detta sista Luciatåg var dagen till ända för Luciateamet som säkert somnade tidigt efter en  lång och händelserik dag.

Eskilstuna Lucia och hennes följe fick inte ligga på latsidan den 13 december. Dagen började redan vid sextiden på morgonen och slutade drygt 12 timmar och ett stort antal Luciatåg senare.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Maria Steen
Maria Steen

Musikledare