MENY
Eskilstuna kommun

House of Fame -20140428

Måndag den 28 april

På lördagen var det premiär på musikalen ”House of Fame” som klass M9A och M9B har arbetat med under detta läsår. Regissören och manusförfattaren Johan Briggert har anpassat manuset under tidens gång efter elevernas idéer och önskemål. Johan och koreografen Joanna Tåje har denna termin arbetat med eleverna ett par eftermiddagar i veckan. Hela veckan före premiären har det varit intensiva repetitioner på teatern. Sångerna har eleverna arbetat med hela läsåret under Maria Steen och Sofia Clewemars ledning

Handlingen

Alla har väl drömt om att bli någon, att vara någon som andra ser, vara  någon som  betyder något.  Frågan är på vilka villkor då? Vem håller i trådarna till ditt liv?

I House of Fame får man snart veta vem som håller i ungdomarnas trådar, och att trådarnas faktiskt kan brytas, och att det är möjligt att tänka - helt av egen fri vilja. Eller är det det? Är allting vi gör.. ett spel?

House of Fame bygger på den välkända problematiken av att hitta sig själv. Något som inte är så lätt i en ständigt brusande värld; vem ska jag vara, hur ska jag vara - och hur vill jag vara.

När det dessutom finns någon eller något som inte vill att det unika ska synas hos en människa och när denna någon eller något vill styra och forma alla in i samma fålla, ja då är det ännu svårare att veta vem man ska lita på.
I House of Fame fick vi lyssna på musik från välkända musikaler som The Wiz, Wicked, Blodsbröder m fl, och även musik av Benny Andersson, Pink och Lady Gaga.  

Ett fantastiskt arbete

Det var stående ovationer både på premiären och på söndagens föreställning. Förutom de elever som vi sett förut i olika sammanhang fick vi se elever som annars inte tagit så stor plats visa upp sina förmågor och blomma ut på scenen och växa som människor. Vilka resurser det finns i dessa två klasser! 

På måndagen var det dags för skolföreställningar för bl.a Djurgårdsskolans alla högstadieklasser och mellanstadiets musikklasser. 


House of fame 9

Röster ur publiken:


-Ni äger!

-Vilket supergäng. Tack än en gång för den fantastiska föreställning.

-Tack alla ni för en fantastisk föreställning!

House of fame 6

Lördag den 26 april var det premiär på musikalen ”House of Fame” som klass M9A och M9B har arbetat med under detta läsår. Regissören och manusförfattaren Johan Briggert har anpassat manuset under tidens gång efter elevernas idéer och önskemål.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Maria Steen
Maria Steen

Musikledare