MENY
Eskilstuna kommun

En Magisk Julkonsert 20111203

En magisk julkonsert

Lördag / söndag 3-4/12 2011

En magisk julkonsert var namnet på den konsert som elever från Eskilstuna musikskola, Gamla Stadens- och Stålforsskolans Musikklasser, Art & Performance vid St:Eskils gymnasium samt trollkarlen Carl Tillenius bjöd på i Lokomotivet, lördag- och söndagen 3-4 dec.
Att trolla fram lite julstämning kan ju inte vara fel nu när avsaknaden av kyla och snö gör att julen känns långt borta. Och julstämning fick vi i alla fall på Lokomotivet denna helg.

Det började direkt när Carl Tellenius trollade fram ett julljus ur sin ficka och eleverna kom in på scenen från alla håll iklädda mössor och vantar och såg så där förväntansfulla ut som bara barn kan under "A Christmas Carol", och genast förflyttades vi in i julens magiska värld.

Programmet  inledde med "Gamla Stan"  och sedan fylldes programmet med vackra stämningsfyllda sånger, som t.ex. "Frid på jord", medryckande slagverksrytmer, en förtrollad snögubbe som dansade fram över scengolvet, dans till cellospel, fiolspel, svängiga låtar och traditionella julsånger..

 Carl trollband oss när han plockade fram sitt/sina rep med en, två (eller var det fyra ändar?). Hur han lyckades att knyta ihop och isär alla ändar och knutar det övergår mitt förstånd. Och hur han fick ringarna att lätt glida ut och in i varandra det får man också fundera på ett tag.

Trolleri på hög nivå blev det sedan när han tog fram lådan och lät Sofia från publiken (?) krypa in. Då började det bli riktigt svårt att hänga med i svängarna.

 
De olika numren avlöste varandra på ett mycket smidigt sätt. När det ena numret dansade ut på ena sidan var redan nästa nummer på väg in från andra sidan. Mycket arbete lär det ligga bakom detta proffsiga program.

Helheten med sång, musik, dans och magi blev mycket lyckat.
Det var elever från mellanstadiet upp till gymnasiet, sångsolister i alla åldrar och instrumentalister. Orkestern bestod av elever och lärare från musikskolan. Alla bidrog de till ett mycket varierat och intressant program.


julbocken
trolla fram snö

Stort tack till alla medverkande för en 
Magisk Julkonsert!!

 

Lördag/söndag 3-4 december. En magisk julkonsert var namnet på den konsert som elever från Eskilstuna musikskola, Gamla Stadens- och Stålforsskolans Musikklasser, Art & Performance vid St:Eskils gymnasium samt trollkarlen Carl Tillenius bjöd på i Lokomotivet, lördag- och söndagen 3-4 dec.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Maria Steen
Maria Steen

Musikledare