MENY
Eskilstuna kommun

Gamla stadens musikklasser

läs om musikklasserna på arabiska
information om musikklasserna på tigrinja

Det här är något av vad vi gjorde under höstterminen 2017

_________________________________________________

GILLAR DU ATT SJUNGA OCH SPELA
Då ska du söka till våra populära musikklasser. Här samlas elever från hela Eskilstuna kommun med det gemensamma intresset sång och musik.

På Djurgårdsskolan finns sångklasser i årskurs 4-9 och här är trivseln stor. Våra erfarna och engagerade lärare ser till att eleverna får den bästa tänkbara undervisningen i alla ämnen. Lägg därtill ett gott kamratskap och en stark sammanhållning som sätter sin prägel på skoltiden hos oss.

MUSIK NÄSTAN VARJE DAG
Musiktimmarna tas i huvudsak från skolans val och elevens val och eleverna får därmed körundervisning tre-fyra gånger i veckan och vanlig musikundervisning en gång i veckan. Skolan har fyra musiklärare som undervisar i kör och musik. Dessutom samarbetar vi ofta med andra pedagoger som har olika specialiteter (tex drama, dans)

STÖRRE PROJEKT
Vi sjunger och framträder regelbundet runtom i Eskilstuna. Vi samarbetar ofta med musikskolan och andra skolor. Exempel på samarbeten de senaste åren har varit Volvo i Eskilstuna Musikkår, Scenkonst Sörmland och ClownClubben på Mälarsjukhuset.

Läsåret 2018-2019 har vi planer på att arbeta med ett större projekt som på våren mynnar ut i en musikal på Eskilstuna Teater. Då samarbetar vi med en professionell regissör och koreograf. Vår strävan är att alla elever under sin högstadietid kommer att delta i en större musikalproduktion.

Se videofilm från Clownkonsertenlänk till annan webbplats

VEM KAN SÖKA
Elever som söker till musikklass på Djurgårdsskolan kallas till ett enkelt sång- och gehörstest. I testet får du visa att du har tillräckliga musikaliska förutsättningar för att kunna följa undervisningen i musik. Skulle fler elever klara testet än vad det finns plats för, är det resultatet i inträdesprovet som avgör i vilken ordning eleverna blir antagna.

HUR SÖKER JAG TILL MUSIKKLASSERNA PÅ DJURGÅRDSSKOLAN?

Du som söker till årskurs 7 gör en formell ansökan om skolval som sker via kommunens e-tjänst för skolval.

Du som söker till årskurs 4 gör det genom kommunens webbplats för "Byte av skola" (Det gäller även om du går i årskurs 3 på Djurgårdsskolan. Är du skriven inom vårt upptagningsområde har du din plats kvar på Djurgårdsskolan även om du inte kan erbjudas plats i musikklass)

Ansökan till årskurs 4 och 7 hösten 2018

  • För ansökan till årskurs 4 och 7 läsåret 2019-2020 är ansökningsperioden från 1 november - 15 december 2018.
  • Du kommer sedan att få göra ett enkelt sång- och gehörstest den 10-11:e januari eller eventuellt den 14-15:e januari
  • Sökande till årskurs 4 och 7 kommer att få tider till inträdesprovet hemskickat före jullovet.

Vi kommer också att ha ett informationsmöte den 9 januari 2019 kl 17.30. Då kommer vi bland annat att berätta/visa hur ett inträdesprov går till så att du är förberedd inför provet. Då är alla som är intresserad av att söka till musikklass på Djurgårdsskolan välkomna!

  • Även du som väljer musikklass i andra eller tredje hand ska också göra inträdesprovet!

Om du vill söka till årskurserna 5, 6, 8 eller 9 gör du även det genom kommunens webbplats för "Byte av skola". Eftersom de klasserna redan kan vara fulltaliga vill vi att Du tar kontakt med oss innan den ansökan görs.

För att komma till kommunens e-tjänst för

 Om Du har några frågor så får Du gärna höra av Dig till oss.

Musikledare:
Maria Steen
016-710 17 26, 016-710 4845

Musiklärare:
Carna Fredriksson, Linnea Bruun, Caroline Fogelberg

016-710 17 26

Musikadministratör
Åsa Hejneman
016-710 4846

Rektor:
Andreas Wiik
016-710 1638

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Maria Steen
Maria Steen

Musikledare