MENY
Eskilstuna kommun

Om oss

Björktorpsskolan är en av Eskilstunas äldsta skolor med sina drygt hundra år. Skolan ligger nära Eskilstuna centrum och trots sitt centrala läge har vi nära  till grönområden och parker.
Bebyggelsen runt skolan är blandad med både flerfamiljshus och villor. Eleverna som går  här  är framtidens medborgare som speglar samhället genom sin kulturella mångfald. Vi strävar efter att  skapa en miljö  som står för trygghet och god stämning och att utveckla elevernas sociala kompetens.
Personalen är goda förebilder och vårt motto behandla andra som du själv vill att andra ska behandla dig kommer att hjälpa oss mot målet. Verbal kommunikation kommer nu som alltid att vara en viktig byggsten i samhället och därför väljer vi på Björktorpsskolan att lägga stort fokus på elevernas språkliga utveckling.
På Björktorpsskolan vill vi ge eleverna ett lustfyllt lärande kryddat med aktiviteter som stärker elevernas självförtroende, självständigt tänkande  och motivation i deras fortsatta studerande mot goda kunskaper.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Björktorpsskolan

Kommunal grundskola årskurs F-6